Jouw zwangerschapskalender, week voor week

Volg je zwangerschap van week tot week en kom meer te weten over fasen van je zwangerschap, de symptomen en de ontwikkeling van je baby.

1e trimester zwangerschap

Jouw eerste zwangerschapstrimester

Het eerste trimester van jouw zwangerschap – de eerste 14 weken – kan een spannende tijd zijn, waarin de eencellige embryo snel groeit en zich ontwikkelt tot een foetus. Dit piepkleine wezentje wat groeit in jou wordt jouw kindje. Je hebt waarschijnlijk veel emoties (en dat is een understatement) en vragen in overvloed. Lees verder, en hopelijk kunnen we de meeste daarvan beantwoorden.

weken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2e trimester zwangerschap

Jouw tweede zwangerschapstrimester

Veel zwangere vrouwen krijgen aan het begin van het tweede trimester het gevoel dat het nu ‘echt’ begint te worden. Heb jij dat ook? Hoe dan ook, van de 15e tot de 28e week gebeurt er heel veel.

weken
3e trimester zwangerschap

Jouw derde zwangerschapstrimester

Je zit nu officieel in het derde en laatste trimester. Vanaf nu zal je baby zich in een rap tempo ontwikkelen. Tijdens de laatste twee maanden van je zwangerschap komen de vijf zintuigen van je baby volledig tot ontwikkeling. De lichamelijke, sociale en cognitieve ontwikkeling van je kindje gaat nu heel snel.

weken