Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Tool
X

Veelgestelde vragen

Informatie over de tool

Hierbij een aantal vragen (en antwoorden natuurlijk) die vaker aan onze Consumentenservice gesteld worden.

Onze producten

Waar zijn de NESTLÉ babyvoeding producten te koop?

NESTLÉ Babyvoeding is te koop bij de meeste supermarkten en drogisterijen; in de winkel én online. Niet alle winkels hebben al onze producten, dit is afhankelijk van de grootte van de winkel. Waarschijnlijk kan dit je een handje op weg (naar de winkel) helpen. En anders mag je natuurlijk altijd even contact opnemen met ons op 0800-0230131 of via kindervoeding@nl.nestle.com

Wat zijn de verschillen tussen NESTLÉ Dreumesmelk 1+ en gewone melk?

NESTLÉ Dreumesmelk is precies afgestemd op de behoeften van een dreumes. In vergelijking met gewone melk bevat NESTLÉ Dreumesmelk meer ijzer, goed voor bescherming en opbouw van weerstand. Extra vitamine D draagt bij aan een betere botopbouw. Het bevat minder eiwit, dit zorgt voor optimale groei en een lage belasting van de nieren. NESTLÉ Dreumesmelk is de ideale overstap van opvolgmelk naar gewone melk en geschikt voor kindjes van 1 tot 3 jaar.

In het buitenland zie ik vaak een heel ander assortiment aan Nestlé producten voor mijn kindje. Hoe kan dat?

Nestlé verkoopt haar producten in meer dan 83 verschillende landen. Elk land heeft zijn eigen assortiment aan producten, die zijn afgestemd op de smaakvoorkeuren en eetgewoonten van het land zelf. In Nederland is Nestlé nog maar relatief kort op de markt met baby- en kindervoedingsproducten, vandaar dat het assortiment hier veel beperkter is dan in de meeste andere landen. Wel hebben wij al 150 jaar ervaring in zuigelingen- en babyvoeding. Uiteraard wordt het assortiment ook in Nederland steeds groter. Regelmatig worden er nieuwe producten geïntroduceerd.

Hoe vaak mag ik NESTLÉ PyjamaPapje op een dag geven?

Wij adviseren maximaal twee maal per dag NESTLÉ PyjamaPapje te geven aan je kindje. Bijvoorbeeld 's ochtends als een energierijk ontbijt en/of 's avonds voor het slapen gaan. Grote kans dat je kindje met een verzadigd gevoel de hele nacht doorslaapt.

Kan ik groeimelk voor de dreumes van 1 tot 3 jaar ook koud geven?

NESTLÉ Dreumesmelk mag zowel warm als koud gegeven worden. Als je het koud wilt gebruiken, dan is kant en klare NESTLÉ Dreumesmelk het gemakkelijkst in gebruik.

Ik hoorde dat jullie PyjamaPapjes veel suiker bevatten. Klopt dit?

Sommige kant-en-klare PyjamaPapjes bevatten een kleine hoeveelheid toegevoegd tafelsuiker:  PyjamaPapje Biscuit (0,83% suiker), PyjamaPapje Vanille (1,2% suiker) PyjamaPapje Aardbei (0,57% suiker). De andere varianten bevatten geen toegevoegde tafelsuiker. Dit zijn PyjamaPapje Banaan en PyjamaPapje Multifruit. Wel bevatten alle soorten PyjamaPapjes natuurlijke suikers afkomstig van opvolgmelk (lactose) graan (graansuikers) en eventueel fruit (fruitsuikers) Zo kan Iedereen kan z’n eigen keuze maken voor een PyjamaPapje met of zonder toegevoegde tafelsuiker.

Borstvoeding

Kan ik diëten als ik borstvoeding geef?

Hoewel je met borstvoeding vaak sneller op je oude gewicht bent, betekent dat niet dat je in deze periode bewust kunt gaan lijnen. Als je gaat lijnen gaat dat ten koste van de kwaliteit van je moedermelk. Zorg ervoor dat je voedingspatroon gezond is, eet voldoende en ga pas echt lijnen als je géén borstvoeding meer geeft.

Wat mag ik eten en drinken?

Met borstvoeding geef je een deel van je eigen voeding door aan je baby. Dat betekent dat je meer en gezond moet eten. Eiwitten, vitamines, mineralen en vocht zijn voor je lichaam belangrijk. Daarnaast verlies je door de voeding veel vocht. Drink minstens 1,5 liter per dag en slik vitamine D. De onderstaande basisvoeding is gemiddeld per dag nodig tijdens de zwangerschap: Brood: 6 sneetjes (205 gram) Aardappelen, rijst, pasta of peulvruchten: 4 stuks of 4 opscheplepels (200 gram) Groente: 4 opscheplepels (200 gram) Fruit: 2 stuks (200 gram) Zuivel: 400 ml melkproducten en 20 gram (1 plak) kaas Vlees(waren), vis, ei en vleesvervangers: 100-120 gram (gaar gewicht) Halvarine, margarine, bak- en braadproducten: 40 gram Dranken: 1,5 liter

Hoeveel en welke vitamine heeft mijn kindje nodig?

Pasgeboren kinderen krijgen na de geboorte extra vitamine K. Baby’s die borstvoeding krijgen, hebben de eerste 12 weken 150 microgram aan vitamine K-druppels nodig. Geef je kind tot en met 3 jaar elke dag 10 microgram vitamine D extra. Als je flesvoeding geeft krijgt je kindje automatisch vitamine K. Als je kindje minimaal 500 milliliter flesvoeding op een dag krijgt, heeft je kind geen extra vitamine K nodig.

Wat is de belangrijkste voeding voor kindjes van 4 tot 6 maanden?

Tot de leeftijd van in elk geval 4 maanden heeft je kindje genoeg aan alleen moedermelk. Ergens tussen de 4 en 6 maanden zal je kindje behoefte krijgen aan meer, dit is de periode om te starten met bijvoeding. Melk blijft nog steeds de belangrijkste voeding.

Babyvoeding

Wanneer is mijn kindje toe aan bijvoeding?

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat elk kindje uniek is in haar of zijn ontwikkeling en dus ook unieke voedingsbehoeften heeft. Niet de leeftijd van je kind is bepalend, maar de ontwikkelingsfase waar het zich in bevindt. Gaat je kindje wat meer spelen met de tong, duwt het niet meer alles weg met de tong, sabbelt het op zijn vuistje en maakt het smakkende geluidjes? En heeft je kind veel interesse in wat jij eet, dan is dat een signaal dat je kindje wat anders wil dan alleen maar melk. En is het toe aan een eerste groente- en /of fruithapje. Dat zal zo ergens tussen 4 en 6 maanden zijn.

Verwen ik mijn kind als ik het een tussendoortje geef?

Natuurlijk is een tussendoortje heel lekker voor je kindje, maar je moet wel zorgvuldig zijn met wat je geeft. Kies bij voorkeur voor verantwoorde tussendoortjes, zoals fruit, een volkorenbiscuitje, een stukje kinderkoek, soepstengel of rijstwafel, rozijntjes, stukjes komkommer of wortel. Let er ook op dat je niet te veel eetmomenten creëert, 2-3 tussendoortjes per dag is geen probleem.

Kan ik mijn baby verantwoord vegetarisch voeden?

Zolang het eetpatroon uitgebalanceerd is, is dat geen probleem. De voeding van een kind bevat meestal al voldoende melk, kaas en brood om genoeg eiwitten te kunnen geven aan het lichaam. Dus daarvoor heeft het geen vlees nodig. Wat wel heel belangrijk is, is de hoeveelheid ijzer in de voeding. Vlees levert namelijk nogal wat ijzer. Maar gelukkig zit er ook ijzer in allerlei plantaardige producten en in opvolgmelk. Om plantaardig ijzer goed in het lichaam te kunnen opnemen is vitamine C nodig. Zorg er daarom voor dat je bij elke maaltijd iets van groente, fruit of vruchtensap geeft.

Waarom is ijzer zo belangrijk in deze fase?

Een belangrijke functie van ijzer is dat het betrokken is bij het zuurstoftransport door het bloed. Elk kind wordt geboren met een voorraad ijzer in het lichaam, echter in deze fase raakt die ijzervoorraad op. Daarom moet je kind nu zoveel mogelijk ijzer uit zijn voeding halen. Als je geen borstvoeding meer geeft, is het raadzaam om te kiezen voor opvolgmelk. Opvolgmelk is verrijkt met ijzer, om in de hoge behoefte te kunnen voorzien. Andere producten die veel ijzer bevatten zijn vlees(waren), kip en vis, groente, peulvruchten, aardappelen, eieren, appelstroop, papsoorten (zoals NESTLÉ PyjamaPapje).

Wat is de beste voeding voor kindjes tussen 6 en 8 maanden?

In deze fase is melk (borstvoeding of opvolgmelk) nog steeds de belangrijkste voeding, maar je kunt je kindje wel meer variatie bieden om de smaakontwikkeling te stimuleren. Vanaf nu kun je de voeding aanvullen met een warme maaltijd, een stukje brood, een fruithapje of een verantwoord tussendoortje.

Moet ik nog vitamines bij druppelen als mijn kind ouder is dan 1 jaar?

Als je kind één jaar of ouder is kun je na opvolgmelk overstappen op groeimelk voor kindjes van 1 tot 3 jaar, zoals NESTLÉ Dreumesmelk. Deze groeimelk is precies afgestemd op de voedingsbehoeften van een oudere dreumes en bevat ook vitamine D. Het Voedingscentrum adviseert 10 microgram vitamine D bij te druppelen tot het kindje 3 jaar is.

Hoe weet ik dat mijn kind voldoende voeding krijgt?

Allereerst moet je natuurlijk afgaan op je intuïtie. Jij weet als geen ander of je kindje tevreden is of niet. Daarnaast wordt je kindje regelmatig gewogen en gemeten op het consultatiebureau. Als de groeicurve goed verloopt hoef je je in principe geen zorgen te maken over de hoeveelheid voeding die je kindje binnen krijgt.

Welke type fruit is het gezondst?

Ieder fruit heeft zijn eigen specifieke, gezonde eigenschappen. Variatie is dan ook het allerbeste. Je kindje krijgt dan een mooie mix van vitaminen en mineralen binnen en leert variatie al vroeg waarderen.

Wat is het voordeel van producten met ‘een volledig gecontroleerd productieproces’?

Op deze manier weet je zeker dat de boer geen schadelijke stoffen heeft gebruikt voor het verbouwen van zijn groenten, en dat de groenten vanaf het land tot in het bekertje/ kuipje zijn gevolgd en gecontroleerd.

Kan ik het beste met een fruithapje of met een groentehapje beginnen?

Allebei is mogelijk. Wel is het raadzaam om met zachte smaken te beginnen, bijvoorbeeld wortel, courgette, sperzieboontjes of banaan, appel, peer. Bied in eerste instantie slechts één smaakje tegelijk aan en geef enkele dagen hetzelfde, om je kindje zo te laten wennen aan een nieuwe smaak. Wanneer je begint met een fruithapje, kun je in het begin best wat ‘zure gezichten’ krijgen. Laat je kindje zijn eerste, nieuwe, zachte smaken ontdekken met NESTLÉ FrisFruitje, een verantwoord fruithapje voor kindjes vanaf 4 maanden.

Zwangerschap

Hoe weet ik dat de bevalling is begonnen?

Vraag je verloskundige om een richtlijn. Om de twee of drie minuten weeën die een minuut duren is een goede indicatie. Wanneer je al je aandacht nodig hebt om de pijnlijke weeën te verdragen en de behoefte krijgt om je af te zonderen, is de kans groot dat de bevalling begonnen is.

Mijn baby ligt nog niet goed in de buik. Wordt het een keizersnede?

Tot 36 weken kunnen baby’s nog zelf draaien. Lukt dat niet dan zijn er drie opties: een versie-poging, waarbij ze de baby in de baarmoeder proberen te draaien, een vaginale stuitbevalling of een keizersnede. Wat het uiteindelijk wordt is afhankelijk van verschillende factoren. Laat je goed informeren.

Ik moet veel overgeven, is dat gevaarlijk voor mijn baby?

Het kan geen kwaad zolang je goed blijft drinken. Je urine moet niet te donker van kleur zijn, anders bestaat er kans op uitdroging. Mocht het niet lukken om vast voedsel binnen te houden, dan kun je best een paar dagen op vloeibare dingen leven, zoals sapjes. Een paar kilo afvallen in de eerste weken is niet gevaarlijk voor je baby, maar tien is te veel.

Overige vragen

Hoe zit het met fluor?

Tandenpoetsen is de beste manier om fluoride te gebruiken. Zodra de eerste tandjes bij je baby zijn doorgebroken kan worden begonnen met één keer per dag te poetsen met fluoridenpeutertandpasta. Voor kinderen van twee en drie jaar is het advies om de tandjes van je kleintje twee keer per dag te poetsen met deze tandpasta…

Hoeveel slaap heeft een kindje van 6 maanden ongeveer nodig?

Dat is bij ieder kindje verschillend, en over het algemeen voel je dat vanzelf aan. Rond de zes maanden komt er meestal een rustigere periode aan. Je baby slaapt nu ´s nachts vaak beter door. En overdag doen ze twee of drie tukjes: ‘s ochtends, in de voormiddag en in de namiddag. Per dag heeft je kleine nu ongeveer 15 uur slaap nodig. Maar er zijn geen vaste regels. Elke baby heeft zijn eigen ritme. Zorg dan wel dat het lekker in zijn bedje ligt, met zo min mogelijk onrust eromheen.

Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.