Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Flesvoeding voor baby's

Borstvoeding is het beste voor je baby. Maar als jij geen borstvoeding kunt of wilt geven, is flesvoeding een zeer betrouwbaar alternatief.

Flesvoeding algemeen

In het begin is flesvoeding even wennen. Hoe weet je hoeveel voeding je kindje nodig heeft? Op welke momenten ga je voeden? Welke temperatuur moet het flesje hebben? Hoe weet je zeker dat de fles en de speen goed gesteriliseerd zijn? Het zijn allemaal logische vragen die bij het geven van flesvoeding komen kijken. Wij beantwoorden ze graag voor je! Het belangrijkste bij beginnen met flesvoeding is dat je de tijd neemt om te wennen aan de nieuwe situatie. Bouw rustig af met de borstvoeding en heb geduld als er hobbels in de weg zijn. Het kan zijn dat je even moet zoeken naar een nieuwe routine: het vinden van het juiste flesje, een nieuwe houding vinden met het voeden. Maak je geen zorgen als het even tijd kost. Zolang jouw baby tevreden is, lekker zijn flesje leegdrinkt en goed slaapt, dan weet jij dat je het goed doet!

Op deze pagina beantwoorden we verschillende vragen over flesvoeding en het geven van de fles:

Welke flesvoeding is het beste voor mijn baby?
Van borstvoeding naar flesvoeding
Welke fles en spenen heb je nodig voor het geven van flesvoeding?
Hoe moet je een flesje uitkoken?
Hoe moet je een speen uitkoken?
Flesvoeding klaarmaken; hoe doe je dat?
Hoe geef je een baby de fles?
Tips voor baby's die slecht drinken of de fles weigeren
Flesvoeding bij krampjes, onrustige baby's of andere problemen

 

Van borstvoeding naar flesvoeding
 

We kunnen ons voorstellen dat het praktisch en emotioneel een grote stap kan zijn om over te stappen van borstvoeding naar flesvoeding. Met dit overstapschema kunnen jij en je kindje langzaam wennen. Dat komt goed uit, want je lichaam heeft ook de tijd nodig om de moedermelkproductie langzaam af te bouwen. Per week kun je ongeveer een borstvoeding vervangen door een flesvoeding. Het volgende schema kan je als richtlijn gebruiken bij het afbouwen van borstvoeding.

 

Goed om te weten: Het kan bij jou net iets korter of juist langer duren. Maak je geen zorgen, geef het de tijd die het nodig heeft.

 

Welke fles en spenen heb je nodig voor het geven van flesvoeding?


Als je flesvoeding wilt gaan geven heb je natuurlijk de juiste fles en speen nodig. En misschien ook wel een flessenverwarmer en/of een thermosfles. Wat is de beste fles voor mijn baby? 

 

Flesvoeding klaarmaken; hoe doe je dat?
 

Allereerst wat handige tips:

• Gebruik altijd het juiste maatschepje, maatschepjes kunnen wel eens verschillen.
• De verhouding is altijd:1 schepje melkpoeder voor 30 ml water.
• ‘Voel’ de temperatuur van de voeding met je pols. Doe een druppeltje op de binnenkant van je pols(denk aan: badwater temperatuur).
• Vul vooraf een poedertorentje met de juiste hoeveelheid poeder. Dat scheelt tijd! Ideaal voor een nachtvoeding, maar ook handig voor als je kindje NU honger heeft.

Hoe maak ik flesvoeding klaar?

 


Lees hier meer over hoe je flesvoeding moet klaarmaken.


Hoelang kan ik flesvoeding bewaren?
 

Bereide voeding is buiten de koelkast niet langer dan 1 uur houdbaar. Gooi restjes flesvoeding weg, hier kunnen bacteriën in zitten waardoor je baby ziek wordt.


 

Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.