Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Flesvoeding

Borstvoeding is het beste voor je baby. Maar als jij geen borstvoeding kunt of wilt geven, is flesvoeding een zeer betrouwbaar alternatief.

Flesvoeding algemeen

In het begin is flesvoeding even wennen. Hoe weet je hoeveel voeding je kindje nodig heeft? Op welke momenten ga je voeden? Welke temperatuur moet het flesje hebben? Hoe weet je zeker dat de fles en de speen goed gesteriliseerd zijn? Het zijn allemaal logische vragen die bij het geven van flesvoeding komen kijken. Wij beantwoorden ze graag voor je! Het belangrijkste bij beginnen met flesvoeding is dat je de tijd neemt om te wennen aan de nieuwe situatie. Bouw rustig af met de borstvoeding en heb geduld als er hobbels in de weg zijn. Het kan zijn dat je even moet zoeken naar een nieuwe routine: het vinden van het juiste flesje, een nieuwe houding vinden met het voeden. Maak je geen zorgen als het even tijd kost. Zolang jouw baby tevreden is, lekker zijn flesje leegdrinkt en goed slaapt, dan weet jij dat je het goed doet!

flesje

Flesvoeding: hoeveel, hoe, wanneer?

De overgang van borstvoeding naar flesvoeding, in het begin lijkt het heel moeilijk. Maar het afmeten van de goede hoeveelheid en het opwarmen tot de juiste temperatuur wordt al snel routine. Je hebt het flesvoeden zo onder de knie!

 

Welke fles moet ik kiezen?

Als je geen borstvoeding kan of wil geven, heb je een fles nodig. Hoe weet je welke fles het beste is voor je baby en voor jou?

 

flesje
Eiwitten

Eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol tijdens de zwangerschap, omdat ze nodig zijn voor de "opbouw" van de baby. Heb je meer eiwitten nodig tijdens deze negen maanden en welke voedingsmiddelen zijn de beste bron van eiwitten?

 

Van borstvoeding naar flesvoeding

De overgang van borstvoeding naar flesvoeding kan een heel proces zijn: niet alleen je kindje moet wennen aan de nieuwe manier van voeden, ook voor jezelf start er een nieuwe fase. Flesvoeding geven heeft toch niet dezelfde intimiteit als borstvoeding geven, en ineens kunnen ook andere mensen je baby voeden.

Borstvoeding afbouwen: Tijd voor de fles!

Ik weet dat ik mijn borstvoeding moet gaan afbouwen, maar ik vindt het moeilijk. Ik heb weken en zelfs maanden in symbiose met mijn baby geleefd, waarbij hij van mij alles kreeg dat hij nodig had. Hoe kan ik het beste de borstvoeding afbouwen en overstappen op flesvoeding? Het maakt me een beetje verdrietig, maar het komt vast goed!

 

Baby drinkt een flesje
borstvoeding

Borstvoeding geven... uit de fles!

Ik vind het heerlijk om borstvoeding te geven, maar ik moet weer gaan werken. Hoe moet ik afkolven en flesjes moedermelk klaarmaken?

 

flesje

Wennen aan de fles

Na weken of maanden van borstvoeding kan de overstap naar flesvoeding een enorme verandering zijn. Hoe zorg je ervoor dat deze overstap soepel verloopt?

 

Kindje borstvoeding

Oplossingen voor problemen bij de borstvoeding.

Het geven van borstvoeding is niet altijd even makkelijk. Hoe kun je de meest voorkomende problemen oplossen?

 

Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.