Baby
Artikel
Add this post to favorites

Uiteten met je baby of peuter: zó gaat het goed!

Uit eten gaan doe je misschien een stuk minder vaak dan voordat je een kind had. Toch kan dat prima, met een goed ‘plan de campagne’.

3 min lezen Jun 14, 2022

Dit zijn dé tips:

1. Zorg voor entertainment Voor de borden op tafel staan, kan de verveling al toeslaan bij je kind. Een tas met speelgoed of ander vermaak is dan ook geen overbodige luxe. Is je kind klaar met zitten in de kinderstoel, het bladeren in de menukaart of het rommelen met het bestek? Boekje erbij en lezen maar! Of neem wat speelgoed mee. Voor je het weet zit je lekker samen te kletsen en heeft je kind zowaar z’n bord leeggegeten.

2. Ga voor beweegruimte Dikke kans dat je kind ineens weer energie heeft, als er wat eten in zit. Bovendien zijn kinderen nieuwsgierig aangelegd: elke hoek van het restaurant is interessant. Als er ruimte is voor hem om een rondje te kruipen of lopen, kun jij daarna nog even rustig je wijntje opdrinken. Of misschien zelfs nog een kop koffie met een dessert nemen. Even samen naar buiten helpt ook om het boeiend te houden voor je kind. Zo hebben jullie allemaal een avond uit.

3. Kies een kindvriendelijk restaurant Ze lijken van geen kant op de romantische bistro’s die je bezocht in het pre kinderen-tijdperk, maar zijn ineens superaantrekkelijk. Kindvriendelijke restaurants hebben kinderstoelen, speelgoed én speelkameraden voor je kind. Bovendien hoef je je niet opgelaten te voelen als je kind het bij elkaar schreeuwt of als er een glas water over de tafel gaat. Ideaal!

4. Ga vroeg aan tafel Voorkom dat je kind (of jij) hangry wordt en reserveer rond een uur of vijf al een tafel. Nog een pluspunt van vroeg tafelen: het is waarschijnlijk nog lekker rustig in het restaurant. Op dat andere gezin met twee peuters en een baby na. Mocht er dan iemand (je kind) in hongerstaking gaan, dan kun je in ieder geval rekenen op begrip van je buren. Ook aan de tafel naast jullie is de friet ineens veranderd in afgrijselijke martelstaafjes.

5. Bestel snel Check, als je het efficiënt wilt aanpakken, online alvast de menukaart. Dan bestel je bij je eerste drankje meteen het eten. Dat scheelt algauw twintig minuten wachten. Toegegeven, op deze manier ga je misschien niet voor het ultieme diner-gevoel, maar je kind leert zo wel op een relaxte manier het concept ‘restaurant’ kennen. Gaandeweg oefent hij dan wel met het lekker-lang-tafelen.

6. Zorg voor een back up-plan Staat er niet iets op de kaart wat je kind lust? Of heeft hij het na een paar happen wel gezien? Gelukkig heb je NaturNes Bio in je tas. Probleem opgelost! En je hoeft je niet schuldig te voelen, want een NaturNes Bio maaltijdpotje is een goed biologisch alternatief. Zo genieten jullie gezellig van een avond uit, terwijl je kind ook gewoon voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

bron: Ouders van Nu

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.