Baby
Artikel
Add this post to favorites

Blogpost Uit Pauline's Keuken: Hoe ziet mijn mamadag met Merlijn (18 maanden) eruit?

Carrière en het moederschap, gaat dat wel samen? Als ambitieuze vrouw met een eigen bedrijf vond ik het best een uitdaging om na de geboorte van Merlijn, mijn ritme weer te vinden.

6 min lezen Okt 2, 2022

Eens per twee weken heb ik een extra dag met Merlijn. Meestal doen we dan niet zo heel veel, (behalve veel knuffelen en spelen) maar naarmate hij ouder wordt (Merlijn is nu 1,5 jaar), vind ik het steeds makkelijker en leuker worden om dingen met hem te ondernemen. Vandaag laat ik je zien hoe mijn mama-dagen er meestal uit zien.

paulineskeuken2

 

7.00 wakker worden
De tijd dat Merlijn na zijn ochtendfles nog verder gaat slapen is helaas voorbij (dit heeft hij heel lang volgehouden trouwens). Meestal wordt hij tussen half 7 en 7 wakker en dan is er maar één ding belangrijk en dat is eten (just like me). Merlijn krijgt van mij iedere dag een papfles van 210 ml melk met 4 schepjes NaturNes Bio pap. Dat is een biologische pap gemaakt van tarwe en haver. Voorheen gaf ik altijd pap waar rijst in verwerkt zat, maar dat voelde toch niet zo goed. Dat deze pap helemaal biologisch is en geen kunstmatige toevoegingen heeft, vind ik fijn. En het belangrijkste; hij vindt het heel lekker.

Hoewel ik van nature helemaal geen early bird ben, vind ik dit moment heerlijk. Ik vind het zo leuk om zijn kamertje binnen te lopen en dat hij dan met zijn handjes omhoog in bedje zit (ok eerlijk, hij huilt ook vaak en denkt volgens mij alleen maar gimme the food). Samen gaan we dan naar beneden waar hij zijn fles krijgt. Ik geef hem nog steeds een fles omdat hij dat a. heel lekker vindt en b. omdat het stiekem ook wel makkelijk is (lazy mom hier). Hij is nog niet echt een broodeter en dus ook nog niet toe aan een ontbijt met boterhammen. En dat scheelt toch wel wat gedoe en tijd in de ochtend.

Wassen en aankleden
Ik probeer zelf altijd ruim voor Merlijn wakker te worden zodat ik rustig kan ontbijten en douchen. Het lukt niet altijd, maar dat halve uurtje tijd voor mijzelf is me tegenwoordig goud waard. Ook al is het dan om 6 uur ’s ochtends, ik heb het er wel voor over. Daarna kleed ik Merlijn aan en was ik hem en gaan we naar beneden.

paulineskeuken1

 

Spelen, spelen en nog eens spelen
Mijn kind heeft net zo’n korte spanningsboog als ik. Na 3 minuten met iets gespeeld te hebben is het vaak alweer tijd voor iets nieuws. We doen puzzels, spelen met de bal (dat vind ik zelf het leukste), we kleuren (oftewel Merlijn speelt en ik kleur) en we bouwen torens, die hij vervolgens direct weer omgooit. Ik laat hem ook altijd wel even zelf spelen. Dat gaat gelukkig ook steeds beter. Hij is helemaal fan van zijn gereedschapskar, hij blijft er maar achteraan rennen.

Fruit
Rond half 10 krijgt Merlijn van mij een banaan. Hij heeft heel lang alleen maar gepureerd fruit gegeten, maar sinds een paar maanden wil hij ook banaan. Maar dan ook echt alleen banaan, iets anders wil hij niet. Die stukjes mango en framboos bleven dus ook keurig in het bakje liggen. Soms krijgt hij van mij ook nog een crackertje als hij erg honger heeft. Merlijn drinkt eigenlijk voornamelijk water of thee. Hij krijgt geen sappen of siropen van mij. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat hij water leert drinken en op deze manier niet teveel suiker binnenkrijgt.

paulineskeuken3

 

Samen lunchen
Rond half 12 – 12 uur lunchen we samen. Merlijn eet ook een broodje mee, meestal krijgt hij smeerworst of smeerkaas als beleg. Dat zijn zijn favo’s. Ik geef hem eigenlijk geen zoet beleg. De ene keer gaat het goed en eet hij zo 2 broodjes en een andere keer belandt alles weer op de grond. Na de lunch krijgt hij ook nog een fles melk van mij. Omdat hij niet altijd even goed eet, vul ik dat nog steeds aan met melk. Want zuivel is het enige wat hij altijd eet en drinkt.

Naar bed en dus tijd voor mijzelf
Na de lunch gaat Merlijn lekker naar bed. De laatste tijd slaapt hij overdag heel goed. Meestal wel 1,5 tot 2 uur. Vaak neem ik dan even tijd voor mijzelf. Ik kan natuurlijk ook iets gaan schoonmaken, de was opruimen of iets voor werk doen, maar eerlijk gezegd vind ik de mama dagen best pittig dus dan ben ik blij als ik even languit op de bank kan. Doen jullie dat ook?

paulineskeuken4

 

Even naar buiten
Als Merlijn wakker is krijgt hij van mij wederom water met een snackje. Vaak een cracker, wat maïsstengels, een rijstwafel of een babykoekje. Meestal gaan we dan nu even wat doen. We gaan even bij een vriendin langs, een rondje winkels of even naar de Kweektuin. Dat is een leuke plek bij mij in de buurt waar je verschillende dieren hebt. Je hebt er ook een glijbaan en dat vindt Merlijn superleuk. Soms lunchen we ook samen buiten de deur, dan ga ik in plaats van in de middag, ’s ochtends de deur uit. Ik merk dat ik vooral nu het buiten weer lekker is, ik er veel meer op uittrek. Vinden we allebei heel leuk.

Avondeten met zijn drietjes
Als Maurits niet te laat thuis is van zijn werk, eten we met zijn drietjes. We laten Merlijn zoveel mogelijk met ons mee eten. Soms vraag ik mij wel eens af of Merlijn echt van mij is, want hij lust bijna niks haha. Eten is dus best wel een uitdaging hier. Tegenwoordig zit hij in de fase dat hij alles zelf wil eten, met als gevolg dat alles van zijn vork afvalt en letterlijk o-ver-al beland. Hij is ook zo wispelturig als wat, soms vindt hij iets heerlijk en de volgende dag moet hij het niet. Heel bijzonder. Ik maak er eigenlijk niet teveel strijd van. Hij krijgt gewoon iedere dag eten en als hij het niet wil, dan maar niet. Deze gnocchi vond hij niks. Meestal geef ik hem dan nog wat extra zuivel, zoals het NaturNes zuivelhapje wat ik laatst op Instagram liet zien. Dus op de vraag wat Merlijn vandaag als avondeten heeft gehad is het antwoord regelmatig “zuivel” :). Ik laat hem steeds weer dingen proeven en ben er heilig van overtuigd dat er een dag komt, dat hij het wel lekker vindt.

paulineskeuken5_1

 

In bad en naar bed
Na een mama-dag ben ik vaak redelijk gesloopt. Echt respect voor alle single parents hier. Maurits doet Merlijn vaak even in bad. Daarna krijgt hij nog een fles melk. En als hij heel slecht heeft gegeten doen we er nog een paar scheppen extra pap in. En dan gaat hij lekker naar bed. Met de hoop dat hij dan ook lekker doorslaapt. Want ook dat is hier altijd weer een uitdaging.

Deze blogpost werd geschreven in opdracht van Nestlé Babyvoeding. Alle foto's copyright Uit Pauline's Keuken

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.