Baby
Artikel
Add this post to favorites

s Ochtends sneller de deur uit? Dit zijn dé gouden tips

Op tijd de deur uit? Het is voor veel ouders iedere dag weer een challenge.

4 min lezen Okt 2, 2022

Van tien minuten zoeken naar je autosleutel tot gekibbel met je kleuter over de outfit van de dag, een dreumes die weigert zijn pap op te eten of je baby die last minute een poepluier heeft. Hoe krijg je het nou voor elkaar ’s morgens wél stipt om acht uur op de fiets of in de auto te zitten?

1.  Check, ligt alles klaar?

Een inkopper, maar het scheelt ’s ochtends gekibbel én uitzoekwerk als je de avond van tevoren (eventueel samen met je kind) zijn kleding alvast klaar legt. Van sokken en ondergoed tot de bovenkleding. Je bespaart er zeker tien minuten mee. Leg ook alvast zijn tas klaar voor als je kind naar de opvang of school gaat.

2.  Tafeltje-dek-je

Ligt de kleding netjes klaar? Check! Dek vervolgens ook meteen de tafel voor het ontbijt. Het enige wat je ’s ochtends nog hoeft te doen, is alles wat uit de koelkast komt op tafel te zetten en de pap van je baby klaar te maken. Trommel daarna iedereen op om aan te schuiven.

3.  Vaste plekken

Grrrrr, waar is toch die linkerschoen? Hup bank opzij, een blik in de prullenmand (want ja, daar heb je eerder al eens een schoen uitgevist), alle kasten doorspitten (je weet het maar nooit)… Of ligt die schoen tóch boven? Een vaste plek voor alle schoenen scheelt heel wat frustratie. Hetzelfde geldt voor fiets-, auto,- en huissleutels: vaak ook onvindbaar op het moment dat je de deur uit moet.

4.  Ontbijten in je huispak

Ook met een baby in huis is op tijd komen vaak verleden tijd. Want of hij heeft nét een poepluier als je in de auto wilt stappen. Of je ontdekt – gelukkig nog net op tijd – dat een melkvlek op je shirt. Moet je wéér iets anders aantrekken. Trek daarom tijdens het ontbijt en als je je baby voeding geeft, nog niet meteen je mooiste trui aan. Nog een tip: ga ’s avonds douchen. Scheelt ook weer 10 minuten in de ochtend.

5.  De luiertas

Oké, alles voor je kind heb je klaar. Maar dan: wat neem je mee voor onderweg als je op pad gaat met je baby. Zorg ervoor dat je standaard een aantal items in je luiertas hebt voor die onverwachte momenten. Luier. Check. Billendoekjes en zakdoekjes. Check. Een biologisch tussendoortje, zoals NaturNes Bio Appelkoekje. Check. Ook handig: een extra rompertje en een slab.

6.  Wekker halfuurtje eerder zetten

Ja, het is een hele opgave, zeker in de winter, maar een halfuur eerder opstaan scheelt vaak behoorlijk wat stress. Als je geluk hebt, ligt je kind dan nog op één oor, zodat je in alle rust jezelf klaar voor de dag kunt maken en misschien zelfs nog een beetje me-time hebt. Toegeven: dit is een droomscenario. De kans is groot dat je baby of dreumes je al snel heeft gehoord.

7.  Begin de dag met een dansje

Je mag ’s ochtends dan vaak haast hebben, het gehaaste gevoel kun je wegnemen. Zet bijvoorbeeld een relaxt muziekje op. Zo voorkom je dat je gestresst raakt en wordt het juist gezellig. En je zult zien dat je kind zo ook opgewekt de dag begint.

8.  Wie is de winnaar van de dag?

Je kunt alles nog zo netjes klaar leggen: als je peuter of kleuter een treuzelkont is, bespaar je nog steeds geen tijd. De oplossing? Een to-do lijst met alle stappen (eventueel in illustraties) die ’s ochtends moeten gebeuren: van aankleden en ontbijten tot tandenpoetsen. Wie alles als eerste heeft afgevinkt, is de winnaar van de dag.

9.  Een beetje hulp kan geen kwaad

Het liefst wil je natuurlijk alle voeding zelf bereiden. Toch is dat in de praktijk best lastig. Welke ingrediënten, aangepaste hoeveelheden, je eet zelf iets eten wat je baby nog niet mag en soms heb je simpelweg te weinig tijd. NaturNes Bio is er om ouders te helpen met gevarieerde biologische babyvoeding. Je kunt kiezen uit maaltijdpotjesontbijtgranen, zuivelhapjes en tussendoortjes, zodat je voor ieder moment van de dag een alternatief hebt. Allemaal baby biologisch. Allemaal lekker. Fijne dag!

bron: Ouders van Nu

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.