Baby
Artikel
Add this post to favorites

Dé tips om jouw kindje vegetarisch te laten eten!

Goed nieuws voor alle ouders die graag gezond willen eten en de wereld een handje willen helpen: plantaardig eten wordt steeds populairder! Plantaardig eten is namelijk niet alleen gezond, het draagt ook bij aan een duurzame wereld waarin jouw kind opgroeit. Het wordt steeds belangrijker – en lekkerder – om hier en daar een dagje geen vlees te eten. Benieuwd hoe jij hiermee aan de slag kan gaan? Lees dan snel verder.  

 

3 min lezen Okt 18, 2023

Hoe eerder, hoe beter! 

Het is nooit te vroeg om gezonde eetgewoonten aan je kind door te geven. Integendeel, hoe eerder je begint, hoe beter! Eet je een keer een heerlijk plantaardig gerecht? Laat je kind lekker meegenieten. Vlees, vis en zuivel een keer overslaan kan makkelijk en is zelfs goed voor de kleintjes. Zorg er wel voor dat je voldoende eiwitrijke vervangers, zoals tempé en peulvruchten, op tafel zet. Ga lekker enthousiast aan de slag in de keuken en maak er een wekelijks avontuur van om samen met je kind nieuwe plantaardige gerechten uit te proberen. Van een heerlijke pasta tot zwarte bonen, er is genoeg keuze!  

Maak van plantaardig eten een avontuur 

Laten we eerlijk zijn, een nieuwe maaltijd verzinnen is niet altijd even makkelijk, maar dat hoeft ook helemaal niet! Je kan al beginnen door vaste wekelijkse maaltijden een plantaardige twist te geven. Een pasta met gehakt? Tover het om naar een plantaardige maaltijd door er linzen in te verwerken. Oh, en die pasta met kip? Probeer eens lekkere stukjes tofu. 

Een drukke agenda kan ervoor zorgen dat er niet altijd tijd is om een maaltijd te koken voor je kind. Soms kan het ook lekker zijn om geen rekening te hoeven houden met de voorkeuren van je kind. Hier hebben wij ook de perfecte oplossing voor! Gerber Plant-tastic heeft 100% plantaardige en biologische maaltijden, die speciaal zijn ontworpen voor kinderen vanaf acht maanden. 

De voordelen van meatless-maandag en vega-vrijdag 

Heb je wel eens gehoord van een meatless-maandag? Of van een vega-vrijdag? Dit is dé tip om plantaardig te gaan eten. Kies een vaste dag en ervaar de voordelen van een gezonder en gevarieerder eetpatroon. En het mooie is: het is nog leuk ook! Een vaste dag inplannen zorgt voor structuur en duidelijkheid in je weekmenu, en het zorgt ervoor dat je als gezin iets hebt om naar uit te kijken. Dus waar wacht je nog op? Plan die vega-vrijdag in en laat je verrassen door alle heerlijke plantaardige gerechten die er zijn.  

Nieuwe smaken en texturen 

Het mooie aan plantaardig eten is dat je samen met je kleintje nieuwe smaken en texturen ontdekt. Op deze manier geef je niet alleen het goede voorbeeld, maar stimuleer je ook de ontwikkeling van het smaakpalet. Maak bijvoorbeeld een heerlijke stoofschotel met kikkererwten en tomaat. En wie weet wordt dit jullie nieuwe favoriete gerecht! 

Ook om te snacken  


Wil je eens wat anders maken dan die boterhammenworst op een boterham? Waarom niet kiezen voor iets plantaardigs? Ook met tussendoortjes kan je kinderen kennis laten maken met plantaardige lekkernijen. Gerber heeft toetjes op basis van kokosmelk en fruitpuree die ook geschikt zijn voor kindjes met een koemelkallergie of lactose-intolerantie. Probeer eens iets nieuws, en verras je kind met een smakelijke, plantaardige lunch of snack! 

 

Dit artikel is geschreven door Kek Mama, in opdracht van Gerber® Organic