Gerber Plant-tastic maaltijden
Logo Gerber Plant-tastic

Gerber® Plant-tastic

Gerber Plant-tastic assortiment

Gerber® Organic

Gerber® Plant-tastic

Gerber® Plant-tastic maaltijden zijn biologisch en gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten. Ze vormen een voedzame en lekkere variatie op maaltijden met vlees, vis of zuivel. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar onze recepturen, waarbij we gebruik maken van granen, groenten en peulvruchten die van nature rijk zijn aan plantaardig eiwit. Onze maaltijden zijn een bron van vezels en complete eiwitten, en bevatten geen toegevoegd zout, geur- kleur- of smaakstoffen. Op deze manier voeg je lekkere én voedzame variatie toe aan het voedingspatroon van je kleintje! ​

Probeer gratis Gerber producten
Probeer nu gratis twee Gerber producten naar keuze gratis!

Koop nu twee Gerber Plant-tastic producten naar keuze en ontvang het volledige aankoopbedrag terug​.

Onze producten Nestlé Babyvoeding
Ontdek de producten
Gerber Organic Plant-tastic Stoofschotel Kikkererwten Tomaat

8+ maanden

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Kikkererwten en Tomaat 8+
5
4.7/5

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Kikkererwten en Tomaat: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 8 maanden. 

Gerber® Plant-tastic Groenteschotel met Zoete Aardappel 8+

8+ maanden

Gerber® Plant-tastic Groenteschotel met Zoete Aardappel 8+
5
4.3/5

Gerber® Plant-tastic Groenteschotel met Zoete Aardappel: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische quinoa, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 8 maanden. 

Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine 12+

12+ maanden

Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine 12+
5
4.4/5

Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 12 maanden.

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak 12+

12+ maanden

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak 12+
5
5/5

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 12 maanden.

Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool 15+

15+ maanden

Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool 15+
5
4.4/5

Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 15 maanden.

Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine Pompoen 15+

15+ maanden

Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine Pompoen 15+
5
4.7/5

Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine met Pompoen: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten. Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van kindjes vanaf 15 maanden.

Voordelen van Nestlé Babyvoeding product
VOORDELEN
100% plantaardig

dus zonder dierlijke ingrediënten

Biologisch
Zonder toegevoegd zout
Zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen

Wat zit er in Gerber® Plant-tastic maaltijden?

Peulvruchten: linzen, kikkerwerwten en bonen.

  • Peulvruchten bevatten eiwitten en vezels, maar het zijn ook een belangrijke bron van vitamines en mineralen, zoals ijzer, zink, folaat en magnesium.

Granen en zaden: gerst, volkoren pasta, rijst en quinoa

  • Granen zijn een belangrijke bron van koolhydraten. Koolhydraten geven je energie en vormen daarmee de belangrijkste energiebron voor kindjes.
  • Granen en zaden bevatten veel nuttige voedingstoffen naast koolhydraten ook rijk aan vezel, B-vitamines (thiamine B1, niacine B3 en folaat B11) en mineralen. 
  • Volkoren graanproducten zijn onderdeel van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.  

Groenten: bloemkool, aubergine, courgette, tomaat.

  • Groenten zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen, vooral elektrolyten en antioxidanten.
  • Geen enkel soort groente bevat alle vitamines en mineralen, daarom is het belangrijk om variatie te hebben: in onze maaltijden zit altijd een combinatie van verschillende groenten!
  • De vitamines en mineralen die in groente zitten, zijn erg belangrijk voor je gezondheid en de normale groei en ontwikkeling van kindjes.

Kruiden en specerijen: oregano, kurkuma, kaneel, koriander, gember, kerrie​.
Zo leert jouw kleintje nieuwe, wereldse smaken te ontdekken!​

Veelgestelde vragen
Waarom plantaardige babyvoeding?
Gerber

Steeds meer mensen proberen minder vlees, vis en zuivel te eten en meer plantaardige producten in hun dieet te verwerken. Wij zien dat ouders deze eetgewoonten ook mee willen geven aan hun kindje. Een dagje geen vlees, vis of zuivel, maar tegelijkertijd wél zeker weten dat hun kindje de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft in de ontwikkeling. Wij geloven dat dit in de toekomst alleen maar belangrijker gaat worden.

Wat is plantaardige babyvoeding?
Gerber

Plantaardige babyvoeding is voeding zonder gebruik van dierlijke ingrediënten zoals vlees, vis en zuivel. Plantaardige babyvoeding verschilt daarin van vegetarische babyvoeding. Bij vegetarische babyvoeding wordt er geen vlees of vis gebruikt, maar kunnen er wel andere dierlijke producten gebruikt worden, zoals ei en zuivel.  

Waarom plantaardig eten?
Gerber

Plantaardig eten is goed voor jezelf én voor de wereld waarin jouw kleintje opgroeit! Plantaardige ingrediënten zoals granen, peulvruchten, groente, fruit en noten zitten bomvol goede voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Een gevarieerd eetpatroon met meer plantaardige producten en minder vlees heeft een positief effect op je gezondheid.¹
Daarnaast is plantaardig eten ook goed voor de wereld om ons heen. Met één dag minder vlees per week, verlaag je je milieu-impact al met zo’n 5 tot 10%.¹
 

Is plantaardig hetzelfde als veganistisch?
Gerber

Vegetariërs eten geen vlees of vis, maar consumeren in principe wel andere dierlijke eiwitten, zoals eieren en zuivel.​

Met een vegan voedingspatroon vermijd je alle vormen van dierlijke producten. Dit gaat om vlees en vis, zuivel en eieren. Maar ook minder voor de hand liggende producten zoals honing, producten met bijenwas en bont- of leerproducten. Prioriteit ligt op het volledig vermijden van dierlijke ingrediënten.

Bij een plantaardige levensstijl haal je je voedingsstoffen uit groenten, fruit, granen, peulvruchten en zaden. In veel gevallen gaan de twee echter wel samen: mensen die een plantaardig dieet volgen vermijden vaak ook (volledig) het gebruik van dierlijke ingrediënten.  

Hoe past plantaardige babyvoeding van Gerber in het dagelijkse voedingspatroon van een baby?
Gerber

Je kindje gezond laten opgroeien met minder of geen vlees, vis of zuivel is goed mogelijk. 
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kindje wel voldoende binnenkrijgt van voedingsstoffen die in vlees, vis en zuivel voorkomen. Denk hierbij aan eiwitten, ijzer, zink, bepaalde B-vitamines en omega-3 vetzuren. Vervang vlees, vis of zuivel dus door plantaardige producten die deze voedingsstoffen bevatten. 

De Plant-tastic producten van Gerber bieden een plantaardige variatie op bijvoeding dat normaal gesproken dierlijke ingrediënten bevat. Zo zijn onze maaltijden een bron van vezels en complete eiwitten, door een mix van granen, groente en peulvruchten. 
Wij benadrukken dat variatie in het voedingspatroon belangrijk is en nemen geen standpunt in over het volledig schrappen van dierlijke ingrediënten uit het eetpatroon van je kindje. De babyvoeding van Gerber valt onder bijvoeding. Dat wil zeggen, voeding die wordt gegeven als aanvulling op borst- en/of flesvoeding. Kinderen tot 12 maanden halen hun belangrijkste voedingsstoffen uit borst- en/of flesvoeding. Daar biedt bijvoeding geen volledig alternatief op. Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s.

Disclaimer: Wil je dierlijke ingrediënten voor het grootste deel of helemaal schrappen uit de voeding van je kindje? Doe dit dan altijd onder begeleiding van een geregistreerd diëtist.
 

Zijn de Gerber® Plant-tastic maaltijden een volwaardig alternatief voor een maaltijd met vlees, vis of zuivel?
Gerber

Als onderdeel van de bijvoeding van een kindje zijn onze maaltijden een voedzame variatie op een maaltijd met vlees, vis of zuivel. Belangrijk: kinderen tot 12 maanden halen hun belangrijkste voedingsstoffen uit borst- en/of flesvoeding. Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s.  

Wil je dierlijke ingrediënten voor het grootste deel of helemaal schrappen uit de voeding van je kindje, doe dit dan altijd onder begeleiding van een geregistreerd diëtist.  De diëtist kan samen met jou een op je kindje afgestemd menu samenstellen, zodat je zeker weet dat hij of zij alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

Raden jullie een vegetarisch of 100% plantaardig dieet aan voor mijn kindje?
Gerber

Als onderdeel van de bijvoeding van een kindje zijn onze maaltijden een voedzame variatie op een maaltijd met vlees, vis of zuivel. Belangrijk: kinderen tot 12 maanden halen hun belangrijkste voedingsstoffen uit borst- en/of flesvoeding. Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s.  Wil je dierlijke ingrediënten voor het grootste deel of helemaal schrappen uit de voeding van je kindje, doe dit dan altijd onder begeleiding van een geregistreerd diëtist.  De diëtist kan samen met jou een op je kindje afgestemd menu samenstellen, zodat je zeker weet dat hij of zij alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.   

Waarom is er geen aanbod in de maaltijdpotjes voor 6+ maanden?
Gerber

Vanaf 6 maanden kun je langzaam dierlijke eiwitten aan het menu van je kindje toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een beetje kip of vis. De plantaardige eiwitten die wij gebruiken in onze Gerber® Plant-tastic maaltijden zijn voor kindjes van 6+ maanden nog lastiger te verteren. Daarom raden wij deze maaltijden aan voor kindjes vanaf 8+ maanden.

Op de maaltijden staat: “bron van complete eiwitten”. Wat betekent dit?
Gerber

Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Het ene eiwit is het andere niet. Eiwitten verschillen in hun ‘kwaliteit’. Zeker voor kleine kindjes – die razendsnel groeien – is niet zozeer de hoeveelheid, maar met name de kwaliteit van eiwitten belangrijk. Dat zit zo:  eiwitten bestaan uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd: essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële. 

Essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken en moeten uit voeding worden gehaald. Semi-essentiële aminozuren worden wel door het lichaam zelf aangemaakt, maar onder bepaalde omstandigheden niet voldoende 
Niet-essentiële aminozuren kan het lichaam zelf aanmaken, deze hoef je dus niet per se uit voeding te halen 

De kwaliteit van eiwit wordt bepaald door: de aminozuursamenstelling; de verteerbaarheid en de absorptie ervan door het lichaam. Een kwalitatief goed eiwit is een eiwit dat goed wordt opgenomen in de darm én alle essentiële aminozuren bevat. De meest gebruikte maatstaf voor eiwitkwaliteit is de PDCAAS score (Protein Digestibility–Corrected Amino Acid score) en loopt van 0 tot 1. Bij een score van 1 kun je spreken van een kwalitatief goed eiwit.  

Binnen de bijvoeding van baby’s (die tot de leeftijd van 12 maanden een belangrijk deel van hun eiwitten uit borst- en of flesvoeding halen) wordt een PDCAAS score van ≥ 0.8 aangehouden als kwalitatief goed eiwit, of ook wel: compleet eiwit.  

Al onze Gerber® Plant-tastic maaltijden hebben een PDCAAS score van ≥ 0.8 (80%), wat betekent dat ze een bron zijn van complete eiwitten. Om dit te realiseren hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de juiste samenstelling van onze recepturen. Gerber® heeft al bijna 100 jaar aan kennis en ervaring over babyvoeding opgebouwd, langer dan welk babyvoeding merk dan ook. 
 

Zijn de Gerber® Plant-tastic maaltijden geschikt voor kindjes met een ei-allergie?
Gerber

De Gerber® Plant-tastic maaltijden zijn geschikt voor kindjes met een allergie van ei, met uitzondering van de Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine 12+. Dit product wordt bereid in een omgeving waar ook producten met ei worden verwerkt. Er is bij dit product kans op kruisbesmetting met ei. 

Zijn de Gerber® Plant-tastic maaltijden geschikt voor kindjes met een koemelkallergie?
Gerber

Ja, de Gerber® Plant-tastic maaltijden zijn volledig vrij van zuivel en daarmee geschikt voor kindjes met een koemelkallergie.
 

WhatsApp Logo 1

Heb je een vraag? Neem contact met ons op via WhatsApp

Stuur ons een bericht via +31341799711