Header Gerber Organic
Gerber logo white

Gerber. Omdat je baby alles is

Probeer gratis Gerber producten

Probeer nu gratis twee Gerber® producten naar keuze gratis!

Koop nu twee Gerber® Plant-tastic producten naar keuze en ontvang het volledige aankoopbedrag terug​.

Steeds meer mensen proberen minder vlees en zuivel te eten, en meer plantaardige producten in hun dieet te verwerken. Meer plantaardig eten is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de wereld waar jouw kleintje in op groeit!

Gerber babyvoeding

Steeds meer mensen proberen minder vlees, vis en zuivel te eten en meer plantaardige producten in hun dieet te verwerken. Vaker plantaardig eten is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de wereld. Wij zien dat ouders deze eetgewoonten ook mee willen geven aan hun kindje.  Een dagje geen vis of vlees, maar wél met de voedingsstoffen en variatie die je kindje nodig heeft. Met Gerber® Plant-tastic bieden we je een lekkere, voedzame en 100% plantaardige variant! 

Gerber duurzaamheid vruchtbare grond

Gerber® en duurzaamheid

Babyvoeding met oog voor het klimaat.

Onze geschiedenis​

 

1927​

Dorothy Gerber volgde in 1927 het advies op van haar kinderarts en begon met het pureren van eten voor haar 7 maanden oude dochter Sally. Haar man, Dan Gerber, gaf aan dat ze dit ook kon doen in de keuken van de fabriek die hij runde. Het personeel van deze fabriek zag dit gebeuren en begon ook te vragen naar deze gepureerde babyvoeding. En zo werd het Gerber merk in 1927 in de Verenigde Staten geboren!​

1927
sketch baby Gerber

 

1928​​

Finding the first Gerber Baby​​.

Na de start van het bedrijf wilde de familie Gerber graag een logo met het gezichtje van een baby. Om tot dit logo te komen schreven zij een ontwerpwedstrijd uit. De houtskool tekening van kunstenares Dorothy Hope Smith werd uitverkozen en is tot op de dag van vandaag het logo van Gerber.

 

1978​​

In de Verenigde Staten hield de ware identiteit van de ‘Gerber baby’ de gemoederen flink bezig. Zelfs van beroemde acteurs en actrices zoals Humphrey Bogart en Elizabeth Taylor werd gedacht dat zij indertijd model hadden gestaan voor het iconische logo. Maar lerares Ann Turner Cook wist beter: zij was het die als baby de inspiratie was geweest voor het logo!​

1978
2022

 

2022​​

Na 95 jaar komt Gerber babyvoeding nu ook naar Nederland! Met Gerber Plantastic is Gerber het eerste babyvoedingmerk met een uitgebreid assortiment 100% plantaardige babyvoeding, uit granen, groenten & peulvruchten! 

 

Onze producten Nestlé Babyvoeding

ONZE PRODUCTEN

Gerber Plant-tastic assortiment

Gerber® Plant-tastic

Gerber® Plant-tastic maaltijden zijn biologisch en gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten.

Gerber Veggiepower assortiment

Gerber® Veggie Power

Gerber® Veggie Power zijn hapjes met groente speciaal voor kindjes vanaf 4 maanden.

Gerber Organic Fruitsappen

Gerber® Organic fruitsap

Gerber® Organic fruitsap op basis van gepureerd fruit. Een lekker biologisch tussendoortje voor kindjes vanaf 6 maanden

Assortiment GERBER Organic Plantaardige toetjes

Gerber® Plant-tastic Plantaardig Toetje

Gerber® Plant-tastic Plantaardig Toetje: een 100% plantaardig toetje op basis van biologische kokosmelk en gepureerd fruit.

GERBER Plant-tastic Oat Drink Smoothie

Gerber® Plant-tastic Oat Drink Smoothie

Gerber® Plant-tastic Oat Drink Smoothie: een 100% plantaardig drankje op basis van haverdrink, verrijkt met erwteneiwit.

ONTDEK DE PRODUCTEN

Gerber Veggie Power Pompoen

4+ maanden

Gerber® Veggie Power Pompoen Zoete Aardappel 4+

5
5/5

Gerber® Veggie Power Pompoen Zoete Aardappel: maak je kleintje dol op groente! Een mix van biologische Pompoen & Zoete Aardappel speciaal gemaakt voor kindjes vanaf 4 maanden.

Gerber Veggiepower Zoete Aardappel

4+ maanden

Gerber® Veggie Power Zoete Aardappel Wortel 4+

5
5/5

Gerber® Veggie Power Zoete Aardappel Wortel: maak je kleintje dol op groente! Een mix van biologische Zoete Aardappel & Wortel speciaal gemaakt voor kindjes vanaf 4 maanden.

Gerber Veggiepower Doperwten

4+ maanden

Gerber® Veggie Power Doperwten Broccoli 4+

5
4.6/5

Een mix van biologische doperwten en broccoli, speciaal gemaakt voor kindjes vanaf 4 maanden.

Gerber® Plant-tastic Groenteschotel met Zoete Aardappel 8+

8+ maanden

Gerber® Plant-tastic Groenteschotel met Zoete Aardappel 8+

5
4.6/5

Gerber® Plant-tastic Groenteschotel met Zoete Aardappel: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische quinoa, groente en peulvruchten.

Gerber Organic Plant-tastic Stoofschotel Kikkererwten Tomaat

8+ maanden

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Kikkererwten en Tomaat 8+

5
4.7/5

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Kikkererwten en Tomaat: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten.

Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine 12+

12+ maanden

Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine 12+

5
4.4/5

Gerber® Plant-tastic Ratatouille met Courgette en Aubergine: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten.

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak 12+

12+ maanden

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak 12+

5
5/5

Gerber® Plant-tastic Stoofschotel met Pompoen en Pastinaak: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten.

Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool 15+

15+ maanden

Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool 15+

5
4.4/5

Gerber® Plant-tastic Kokoscurry met Bloemkool: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten.

Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine Pompoen 15+

15+ maanden

Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine Pompoen 15+

5
4.7/5

Gerber® Plant-tastic Marokkaanse Tajine met Pompoen: een 100% plantaardige maaltijd met een mix van biologische granen, groente en peulvruchten.

Gerber Organic fruitsap peer banaan

6+ maanden

Gerber® Organic Sap Peer Banaan 6+

0
0 Reviews

Gerber® Organic fruitsap op basis van gepureerde peer en banaan. Een lekker biologisch tussendoortje voor kindjes vanaf 6 maanden.

Gerber Organic fruitsap appel mango

6+ maanden

Gerber® Organic Sap Appel Mango 6+

0
0 Reviews

Gerber® Organic fruitsap op basis van gepureerde appel en mango. Een lekker biologisch tussendoortje voor kindjes vanaf 6 maanden.

Gerber Plant-tastic plantaardig toetje Mango Kiwi

6+ maanden

Gerber® Plant-tastic Plantaardig Toetje Mango Kiwi 6+ maanden

5
4.9/5

Gerber® Plant-tastic Plantaardig Toetje Mango Kiwi: een 100% plantaardig toetje op basis van biologische kokosmelk en gepureerd fruit.

Gerber Plant-tastic plantaardig toetje Appel Ananas

6+ maanden

Gerber® Plant-tastic Plantaardig Toetje Appel Ananas 6+ maanden

4
4/5

Gerber® Plant-tastic Plantaardig Toetje Appel Ananas: een 100% plantaardig toetje op basis van biologische kokosmelk en gepureerd fruit.

GERBER® Plant-tastic Oat Drink Smoothie Banaan Appel Peer
Nieuw

12+ maanden

Gerber® Plant-tastic Oat Drink Smoothie Banaan Appel Peer

0
0 Reviews

Gerber® Plant-tastic Oat Smoothie Banaan, Appel en Peer: een 100% plantaardige smoothie op basis van haverdrink, verrijkt met erwteneiwit.

Gerber® Plant-tastic Oat Drink Smoothie Banaan Pompoen
Nieuw

12+ maanden

Gerber® Plant-tastic Oat Drink Smoothie Banaan Pompoen Mango

5
5/5

Gerber® Plant-tastic Oat Drink Banaan Pompoen Mango: een 100% plantaardige smoothie op basis van haverdrink, verrijkt met erwteneiwit.

 

VEELGESTELDE VRAGEN​

Waarom komen jullie met Gerber® Plant-tastic met plantaardige babyvoeding?

Gerber

Steeds meer mensen proberen minder vlees, vis en zuivel te eten en meer plantaardige producten in hun dieet te verwerken. Vaker plantaardig eten is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de wereld!¹ Wij zien dat ouders deze eetgewoonten ook mee willen geven aan hun kindje. Een dagje geen vlees, vis of zuivel, maar tegelijkertijd wél zeker weten dat hun kindje de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft in de ontwikkeling. Wij geloven dat dit in de toekomst alleen maar belangrijker gaat worden.  

 ¹ Bron: www.voedingscentrum.nl 

Wat is plantaardige babyvoeding?

Gerber

Plantaardige babyvoeding is voeding zonder gebruik van dierlijke ingrediënten. Het hele Gerber® Plant-tastic assortiment is plantaardig: dus zonder gebruik van vlees, vis, zuivel of eieren.  ​

Gerber® Organic is het eerste babyvoedingsmerk in Nederland met een uitgebreid assortiment maaltijden en -later in 2022- ook tussendoortjes met 100% plantaardige eiwitten uit groenten, granen & peulvruchten.

Waarom plantaardig eten?

Gerber

Steeds meer mensen vinden variatie in hun voeding belangrijk: af en toe een dagje geen vlees of zuivel, en deze vervangen door ingrediënten zoals peulvruchten en granen. Wij zien dat ouders deze eetgewoonten ook mee willen geven aan hun kindje. Een dagje geen vlees, vis of zuivel, maar tegelijkertijd wél zeker weten dat hun kindje de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft in de ontwikkeling. Wij geloven dat dit in de toekomst alleen maar belangrijker gaat worden. ​

Gerber® Organic is het eerste babyvoedingsmerk dat een volledig assortiment lanceert zonder dierlijke ingrediënten (dus geen gebruik van vlees, vis, eieren of zuivel).​

Is plantaardig hetzelfde als veganistisch?

Gerber

Vegetariërs eten geen vlees of vis, maar consumeren in principe wel andere dierlijke eiwitten, zoals eieren en zuivel.​

Met een vegan voedingspatroon vermijd je alle vormen van dierlijke producten. Dit gaat om vlees en vis, zuivel en eieren. Maar ook minder voor de hand liggende producten zoals honing, producten met bijenwas en bont- of leerproducten. Prioriteit ligt op het volledig vermijden van dierlijke ingrediënten.

Bij een plantaardige levensstijl haal je je voedingsstoffen uit groenten, fruit, granen, peulvruchten en zaden. In veel gevallen gaan de twee echter wel samen: mensen die een plantaardig dieet volgen vermijden vaak ook (volledig) het gebruik van dierlijke ingrediënten.  

Hoe past het Gerber® Plant-tastic assortiment in het dagelijkse voedingspatroon van een baby?

Gerber

Het Gerber® Plant-tastic productaanbod valt onder bijvoeding. Dat wil zeggen, voeding die wordt gegeven als aanvulling op borstvoeding of opvolgmelk. Naar mate een baby ouder wordt, haalt het steeds meer energie/voedingsstoffen uit bijvoeding zoals groente, fruit en granen. De mate waarin een baby al zijn of haar voedingsstoffen uit borstvoeding of opvolgmelk haalt, daalt dan. ​

 ​Als een baby 6 maanden is, haalt het nog zo’n 70% van zijn voedingsstoffen uit borstvoeding of opvolgmelk, en zo’n 30% van hun energie uit aanvullende voedingsmiddelen. Op een leeftijd van 12 maanden is dit al omgekeerd: een baby haalt dan nog maar zo’n 30% van zijn of haar energie uit borstvoeding/opvolgmelk, en de andere 70% uit aanvullende voedingsmiddelen. De Gerber® Plant-tastic producten bieden een plantaardige variatie op bijvoeding wat normaal gesproken dierlijke ingrediënten bevat.

WhatsApp Logo 1

Heb je een vraag? Neem contact met ons op via WhatsApp

Stuur ons een bericht via +31341799711

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.