Baby
Artikel
Add this post to favorites

Hoe verbreed je het smaakpalet van je kind?

Wist je dat je als ouder een grote invloed hebt op de eetgewoonten van je kind? Kinderen alles laten eten kan een uitdaging zijn, maar je kan het jezelf makkelijker maken door te experimenteren met verschillende soorten voeding. Door verschillende texturen, kruiden en specerijen te laten proeven, worden de smaakpapillen gestimuleerd. Dit heeft niet alleen invloed op het eetgedrag op jonge leeftijd, maar zeker ook voor de langere termijn. Het is namelijk bewezen dat kinderen die op jonge leeftijd al gewend zijn aan verschillende smaken, later minder kieskeurig zullen zijn. Dus waar wacht je nog op? Probeer eens iets nieuws uit en laat je kind kennismaken met alle heerlijke smaken die de wereld te bieden heeft. 

 

3 min lezen Mei 17, 2024

Wist je dat de smaakontwikkeling van een baby al begint in de baarmoeder? Tussen week 12 en 15 van de zwangerschap ontwikkelt jouw kindje smaakpapillen op de tong en door het drinken van het vruchtwater kan hij of zij zelfs al de smaak van jouw voeding proeven! Het is van belang om vanaf jongs af aan een brede smaakontwikkeling te stimuleren. Door ‘m kennis te laten maken met diverse smaken en texturen zal hij of zij al vroeg een makkelijke eter worden en alle voedingsstoffen binnenkrijgen. Dus als je zwanger bent, is het raadzaam om gevarieerd te eten en jouw baby te laten proeven van verschillende smaken. Wie weet is jouw kindje wel een echte fijnproever! 

 

Verbreed het smaakpallet

Ontdek samen de wondere wereld van smaken en texturen. Door jouw kindje te laten kennismaken met nieuwe en verschillende texturen en smaken, kan hij of zij smaakpupillen op een geweldige manier verkennen. Je kan een keer gebruik maken van peulvruchten of van tofu; smaken die minder vaak voorkomen. Wist je trouwens dat deze ingrediënten ook plantaardig zijn? Dit past dus perfect bij een dagje minder vlees, vis of zuivel eten in de week. Zo bevorder je niet alleen de gezondheid van jouw kindje, maar draag je ook een steentje bij aan een gezondere wereld. 

Geduld is een schone zaak

Het kan zijn dat je kindje nieuwe smaken en texturen nog erg vreemd vindt. Geen paniek, dit is volkomen normaal en het is goed om te onthouden dat veel baby’s meerdere keren nodig hebben om aan nieuwe smaken te wennen. Als jouw kind niet meteen enthousiast reageert op een nieuwe smaak, bied het dan gerust nogmaals aan op een andere dag. Wie weet is het de volgende keer wel een succes! Vergeet niet dat het een ontdekkingsreis is voor je kindje en dat het belangrijk is om te blijven experimenteren met nieuwe smaken en texturen. 

Koken voor jullie samen

Het stimuleren van de smaakontwikkeling van je kind, terwijl jij ook nog kunt genieten van een heerlijke maaltijd? Absoluut mogelijk! Je hoeft niet altijd een aparte maaltijd te koken voor je kind, want zelfs van een smaakvol gerecht voor jezelf kan je kleintje meegenieten. Je kunt harde ingrediënten voor een keer weglaten en pittige kruiden en specerijen verminderen. Dus, wanneer ga jij die overheerlijke maaltijd maken? 

Dé tip om je kind te verleiden

Op zoek naar nieuwe en spannende smaakcombinaties voor je kind, maar ontbreekt het aan tijd en inspiratie? Geen zorgen! Gerber Plant-tastic heeft een scala aan 100% biologische en plantaardige maaltijden die perfect zijn voor jouw kindje. Van stoofschotel met pompoen en pastinaak tot een kokoscurry met bloemkool; de gerechten zijn zorgvuldig samengesteld om jouw kindje te verrassen en te verleiden. Geniet van de Gerber Plant-tastic maaltijden

Wil je ook wat lekkers voor je kind? Laat ‘m eens kennismaken met nieuwe smaken bij het ontbijt of als tussendoortje. Probeer eens een mango-kiwi toetje of het overheerlijke appel-ananas toetje van Gerber. Alle toetjes zijn 100% plantaardig op basis van biologische kokosmelk en gepureerd fruit. Als dat geen smullen wordt! 

 

Dit artikel is geschreven door Mamaplaats, in opdracht van Gerber® Organic