Artikel
Add this post to favorites

De geschiedenis van Gerber

Waar komt onze Gerber baby vandaan, die al 90 jaar deel uitmaakt van het merk?

We vertellen je het verhaal van de Gerber familie en ons iconische gezicht.

2 min lezen Mei 23, 2023

Onze geschiedenis​

1927​

Dorothy Gerber volgde in 1927 het advies op van haar kinderarts en begon met het pureren van eten voor haar 7 maanden oude dochter Sally. Haar man, Dan Gerber, gaf aan dat ze dit ook kon doen in de keuken van de fabriek die hij runde. Het personeel van deze fabriek zag dit gebeuren en begon ook te vragen naar deze gepureerde babyvoeding. En zo werd het Gerber merk in 1927 in de Verenigde Staten geboren!​

1927
sketch baby Gerber

1928​​

Finding the first Gerber Baby​​.

Na de start van het bedrijf wilde de familie Gerber graag een logo met het gezichtje van een baby. Om tot dit logo te komen schreven zij een ontwerpwedstrijd uit. De houtskool tekening van kunstenares Dorothy Hope Smith werd uitverkozen en is tot op de dag van vandaag het logo van Gerber.

1978​​

In de Verenigde Staten hield de ware identiteit van de ‘Gerber baby’ de gemoederen flink bezig. Zelfs van beroemde acteurs en actrices zoals Humphrey Bogart en Elizabeth Taylor werd gedacht dat zij indertijd model hadden gestaan voor het iconische logo. Maar lerares Ann Turner Cook wist beter: zij was het die als baby de inspiratie was geweest voor het logo!​

1978
2022

2022​​

Na 95 jaar komt Gerber babyvoeding nu ook naar Nederland! Met Gerber Plantastic is Gerber het eerste babyvoedingmerk met een uitgebreid assortiment 100% plantaardige babyvoeding, uit granen, groenten & peulvruchten! 

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.