Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Ontwikkeling baby

Je baby maakt verschillende stappen door in de ontwikkeling. Lees er hier alles over.

Algemene ontwikkeling eerste jaren

De eerste blik, de eerste glimlach, de eerste stapjes of het eerste woordje... alle eerste keren zijn speciaal en belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Neem hier rustig je tijd voor en help je kindje voorzichtig. Met een beetje aanmoediging en aanpassing aan het tempo van je kleine, geef je hem of haar zelfvertrouwen voor de toekomst! Navigeer snel naar: Ontwikkeling baby 0-4 maanden, Ontwikkeling baby 4-6 maanden, Ontwikkeling baby 6-12 maanden, Ontwikkeling baby 12+ maanden

Ontwikkeling baby

De ontwikkeling van mijn baby

Wanneer gaat mijn baby lachen, praten en lopen? Welke voeding past het beste bij de stappen in zijn ontwikkeling? Welke belangrijke "eerste keren" mogen we niet missen?

 

Hersenontwikkeling

De hersenontwikkeling van baby's

Eiwitten in moedermelk zijn één van de voedingsstoffen die helpen bij je baby’s normale cognitieve ontwikkeling. Ontdek het effect van eiwitten op de ontwikkeling van je baby.

 

baby en mama knuffelen

Kun je overgewicht bij kinderen al op jonge leeftijd voorkomen?

In ons land kampt bijna 1 op de 6 kinderen met overgewicht! Waar moet ik op letten om te voorkomen dat mijn kind later overgewicht krijgt?

 

baby mama

De "signalen" van mijn baby begrijpen

Mijn baby kan nog niet praten en met alleen lachen of huilbuien is het lastig te snappen of hij wel of niet genoeg heeft gehad, of dat hij nog honger heeft. Hoe kan ik zijn gedrag interpreteren?

 

baby lacht

Hoe ontwikkelen de hersens van een baby zich in de eerste 3 jaar?

Het is ongelofelijk hoe snel mijn baby nieuwe dingen leert! Elke dag gaat hij weer een stapje vooruit. Een toekomstige Einstein misschien, wie weet?

 

Baby op schoot moeder

Ik wil mijn baby graag een massage geven. Hoe doe ik dat?

Massage bij een baby schijnt goed te zijn voor de ontspanning, de communicatie en een gezonde ontwikkeling. Mag dat al vanaf de geboorte? Wat zijn de belangrijkste regels? Welke producten kan ik gebruiken?

 

baby kruipt weg

Wat probeert mijn baby te zeggen?

Als ons kindje blij met zijn handjes en voetjes spartelt, ons met een grote glimlach aankijkt of heel hard huilt als hij in bed ligt, probeert hij ons heel duidelijk iets te vertellen, maar wat?

 

Huilende baby

Mijn baby heeft een ongelukje gehad!

Mijn kleine avonturier is nergens bang voor. Bulten, schrammen en andere verwondingen zijn de normaalste zaak van de wereld sinds hij kan lopen. Hoe weet ik het verschil tussen een klein sneetje en een ernstige verwonding? Welke houding kan ik zelf het beste aannemen?

 

Dagelijkse verzorging

De dagelijkse verzorging van mijn baby

In de eerste paar dagen met je baby weet je misschien nog niet zo goed wat hygiënisch het beste is voor je baby. Dat geldt ook voor beddengoed, kleertjes en speelgoed. Hieronder geven we je wat tips voor een paar goede gewoontes!

 

Peuters lopen hand in hand

Mijn baby krijgt een sociaal leven

Is mijn kleine schatje later verlegen of juist extravert? Maakt hij of zij makkelijk vriendjes op het kinderdagverblijf? Hoe kan ik hem of haar helpen contact te maken met anderen?

 

Boeken voor baby's: welke en wanneer?

Als je rondloopt op de kinderafdeling van de boekenwinkel wordt je overweldigd door de enorme hoeveelheid boeken voor kinderen van alle leeftijden. Schattige elfenverhaaltjes of educatieve boeken over vormen en kleuren - wat moet ik kiezen en waarom?

 

Kindje en mama op iPad

Ontwikkeling baby 0-4 maanden

Lees hier alles over de ontwikkeling van je baby de eerste 4 maanden

baby

Hoe ziet mijn baby mij?

Mijn baby kijkt me met grote ogen aan en kan soms heel ingespannen naar dingen staren. Hoe ziet mijn kindje mij en zijn omgeving? Hoe kan ik zien of er iets mis is met zijn ogen?

 

Ontwikkeling baby 4-6 maanden

Lees hier alles over de ontwikkeling van je baby tussen de 4 en 6 maanden

Baby voeren

Alles wat je moet weten over de eerste hapjes!

Wanneer je stap voor stap gaat beginnen met "vaste voeding", gaat er voor je kindje een hele nieuwe wereld open, vol met smaken en texturen. Wat kun je doen om van deze belangrijke fase een succes te maken?

 

lepeltje

Bijten en kauwen: een nieuwe wereld vol smaken voor mijn baby!

Sinds de geboorte heeft mijn baby alleen melk gedronken. Door hem te laten kennismaken met vaste voeding ontdekt hij niet alleen nieuwe smaken, maar ook allerlei verschillende texturen. Voor hem is dat een enorme verandering!

 

Baby knuffel

Is de favoriete knuffel van mijn baby echt zijn beste vriend?

Mijn baby gaat niet slapen zonder zijn favoriete knuffel. Op het kinderdagverblijf, onderweg in de auto of bij opa en oma ... de knuffel moet altijd mee. Voelt hij zich daardoor zekerder? Hoe lang heeft hij die knuffel nodig?

 

Ontwikkeling baby 6-12 maanden

Lees hier alles over de ontwikkeling die je baby doormaakt tussen de 6 en 12 maanden

Baby lacht

1, 2, 3... en al heel snel 20 kleine tandjes!

Mijn baby heeft rode wangetjes, hij kwijlt veel en is erg humeurig. Ik vraag me af of zijn tandjes doorkomen. Ik kan niet wachten op zijn eerste grote glimlach met tandjes, maar kan wel wat tips gebruiken om de pijn te verzachten.

 

Ontwikkeling baby 12+ maanden

Lees hier alles over de ontwikkeling van je kindje vanaf 1 jaar

blok

Het eerste kaarsje op de taart!

Het is alweer een jaar geleden dat mijn kleintje werd geboren, tijd om het te vieren! Wat kan ik hem voor cadeau geven? Is het belangrijk om de hele familie uit te nodigen?

 

Baby eten

De "nee"-fase

Mijn kindje is normaal heel lief en vrolijk, maar zegt sinds kort alleen nog maar nee. En als ik iets verbied, volgt er een enorme woedeaanval! Wat moet ik nu doen?

 

kinderbenen

Wanneer leert mijn kindje lopen?

1 jaar, 15 maanden, 18 maanden? Ik vraag me af wanneer mijn baby de wereld gaat ontdekken op zijn eigen kleine beentjes? Hoe kan ik mijn kindje helpen bij het leren lopen?

 

Buiten met kindje

De peuterpuberteit

Mijn kleintje is nog geen twee en wil alles al zelf doen. Hij wordt boos als ik hem wil helpen! Als ik iets vraag of voorstel, is het antwoord altijd nee. Hoe ga ik met deze nieuwe fase om?

 

Zindelijkheidstraining

Binnenkort gaat mijn kind naar school dus dit is een ideaal moment om hem te leren op het potje te plassen. Hoe kan ik hem daarbij helpen?

 

Baby buiten
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.