Baby
Artikel
Add this post to favorites

De hersenontwikkeling van baby's

Eiwitten in moedermelk zijn één van de voedingsstoffen die helpen bij je baby’s normale cognitieve ontwikkeling. Ontdek het effect van eiwitten op de ontwikkeling van je baby.

2 min lezen Jun 10, 2022

Op de leeftijd van 1 jaar is het volume van je baby's hersenen sinds zijn geboorte verdubbeld en bijna verdrievoudigd wanneer je baby de leeftijd van 3 jaar zal bereiken. Er valt op korte tijd dus heel wat te groeien en te leren. Heel boeiend voor je baby en jezelf!

De hersenen van je baby groeien het snelst van het midden van de zwangerschap tot ergens tussen de leeftijd van twee en drie jaar. Dit wordt de groeispurt van de hersenen genoemd. Tijdens deze cruciale periode van snelle verandering groeien de hersenen niet alleen in fysieke omvang, maar nemen ook de cognitieve vaardigheden toe.

Ouders weten dat ze de cognitieve vooruitgang van hun baby kunnen beïnvloeden door zorg en stimulatie. Wat weinigen echter weten is dat ook de voeding, en in het bijzonder eiwitten, een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de hersenen. Eiwitten spelen onder andere een rol in de hersengebieden die een invloed hebben op taal, het aandachtsvermogen en het werkgeheugen. Het is dus heel belangrijk dat je je baby voldoende eiwitten geeft van goede kwaliteit.

infographic de intellectuele ontwikkeling van de babys

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.