Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
Hersenontwikkeling

De hersenontwikkeling van baby's

 

Eiwitten in moedermelk zijn één van de voedingsstoffen die helpen bij je baby’s normale cognitieve ontwikkeling. Ontdek het effect van eiwitten op de ontwikkeling van je baby.

woensdag, 23 maart, 2016 - 13:44

Op de leeftijd van 1 jaar is het volume van je baby's hersenen sinds zijn geboorte verdubbeld en bijna verdrievoudigd wanneer je baby de leeftijd van 3 jaar zal bereiken. Er valt op korte tijd dus heel wat te groeien en te leren. Heel boeiend voor je baby en jezelf!

De hersenen van je baby groeien het snelst van het midden van de zwangerschap tot ergens tussen de leeftijd van twee en drie jaar. Dit wordt de groeispurt van de hersenen genoemd. Tijdens deze cruciale periode van snelle verandering groeien de hersenen niet alleen in fysieke omvang, maar nemen ook de cognitieve vaardigheden toe.

Ouders weten dat ze de cognitieve vooruitgang van hun baby kunnen beïnvloeden door zorg en stimulatie. Wat weinigen echter weten is dat ook de voeding, en in het bijzonder eiwitten, een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de hersenen. Eiwitten spelen onder andere een rol in de hersengebieden die een invloed hebben op taal, het aandachtsvermogen en het werkgeheugen. Het is dus heel belangrijk dat je je baby voldoende eiwitten geeft van goede kwaliteit.

De intellectuele ontwikkeling van de baby's

Leer meer over de voordelen 

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby Club

Probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • ActiesSpeciale acties en promoties
  • Voedingsschema babyHandige voedingsschema's
  • Groeicurve babyHoud de groeicurve van je baby bij
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.