Baby
Artikel
Add this post to favorites

Tips voor vaders - mijn nieuwe leven tussen de luiers

Als iemand me - toen ik 18 was en nog al mijn haar had - verteld zou hebben dat ik als vader een echte softie zou worden, zou ik hem voor gek hebben verklaard.... In het begin was ik wat onzeker, maar nu doe ik alles voor mijn kleine schat.

4 min lezen Apr 8, 2022

"Mijn papa is een held!" Ja, hij heeft het over mij! Ik moet zeggen dat ik het (bijna) onder de knie heb. Luier verschonen, flesjes geven, slaapliedjes zingen ... Ik ben een moderne vader, net zo op mijn gemak tijdens een belangrijke vergadering als bij de commode. Probeer dat maar eens uit te leggen aan mijn eigen vader. Ik moet toegeven dat ik veel van mijn partner heb geleerd. Ze heeft me alles uitgelegd, van badtemperatuur tot de verschillende posities van de kinderwagen en het bereiden van de kinderwagen en het bereiden van de flesvoeding. En ik moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vind voor mijn kleintje te zorgen!

Hoe houd je de baby vast?

In het begin was ik bang dat ik hem pijn zou doen, maar nu ben ik een stuk zelfverzekerder. Een baby is niet van glas, maar je moet er ook niet te ruw mee omgaan. Ik pak hem altijd voorzichtig vast, zodat hij zich veilig voelt. Ik heb alle houdingen onder de knie: wiegen, op een arm dragen, op mijn benen, op een dekentje tegen mijn knieën aan of voorzichtig tegen mijn schouder. Ik heb hem zelfs een keer in de draagdoek mee uit wandelen genomen. Na een paar onhandige minuten werd ik helemaal blij van de lachende gezichten van voorbijgangers. Wat waren we trots, mijn kleintje en ik!

Hoe zorg je voor de baby?

De meeste vaders horen liever niet "Nu is het jouw beurt om de baby te verschonen". Vergelijkbaar met curling op de Olympische Spelen is dit ook ongeveer het laatste waar je zin in hebt.

 • Stap 1: In bad. Hoe voorkom je dat de badkamer verandert in een golfslagbad.
 • Stap 2: Luiers. De kunst om de luier in de goede positie - en niet te strak - om te doen...
 • Stap 3: Het rompertje. Het "alles-in-één-pakje" met overal knoopjes. Geen paniek: er is een simpele manier - eerst de armpjes en dan de rest, ten slotte de knoopjes.
 • Stap 4: de ultieme stap - de "leerling-verpleger", ofwel hoe snuit je de neus van een baby met een neuspompje, hoe geef je een zetpil, hoe knip je de nageltjes ... Niet lachen, je zult het wel merken!

Volgens mijn vrouw verdien ik als papa een gouden medaille en daar ben ik trots op - ook al weet ik dat het in haar eigenbelang is om mijn ego te strelen.

placeholder

 

Hoe geef je de baby te eten?

Rond 7 maanden kreeg ons kindje voor het eerst de fles. Dat moment vergeet ik nooit meer! De belletjes waar je op moet letten, het speentje dat steeds gevuld moet zijn, de juiste drinksnelheid en het boertje. En dat alles onder het toeziend oog van mijn vrouw. Maar oefening baart kunst en tegenwoordig draai ik mijn hand niet om voor het bereiden van een flesje. Steriliseren, doseren, opwarmen, schudden, etc. Ik ben een echte professional! Het liefste geef ik de fles, vooral in openbare gelegenheden. In het park word ik bewonderd door de andere moeders en bovendien scoor ik zo punten bij mijn schoonmoeder.

Hoe speel je met de baby?

De baby voeden, in bed doen en slaapliedjes zingen is allemaal leuk, maar het allerliefste speel ik met mijn kleintje! Mijn vrouw en ik hebben ieder onze eigen manieren. Zij doet liever educatieve spelletjes terwijl ik vooral plezier wil maken. Mijn favorieten zijn vliegtuigje spelen en kietelen. Ze zeggen wel dat mannen eigenlijk grote kinderen zijn - nou, dat kan ik alleen maar bevestigen!

Wat voor een type papa ben jij?

Ben jij een avontuurlijke vader of misschien juist wat voorzichtiger? Binnen een paar vragen weet je het met de Daddy Quizz

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.