Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
papa kust kindje

Mijn vrouw wil borstvoeding geven!

 

Het is geweldig om een baby aan de borst te zien drinken, zeker als het je eerste kindje is bij je eigen partner! Toen ik het voor het eerst zag, moest ik bijna huilen (ik zeg 'bijna' want ik blijf natuurlijk een man). Ik ben misschien wat gevoelig, maar ik kan het wel hebben. Ik wil ook graag een bijdrage leveren - mama's hoeven echt niet alles alleen te doen.

donderdag, 10 december, 2015 - 13:05

We hebben samen besloten dat ons kindje borstvoeding krijgt. Ik was blij dat mijn partner ook om mijn mening vroeg, ook al zouden we toch wel gedaan hebben wat zij wilde. Ik was dus wel betrokken bij de beslissing, maar kan het niet helpen dat ik af en toe jaloers ben. Aan de andere kant ben ik blij dat ik deelgenoot mag zijn van deze onvergetelijke momenten.

Mijn vrouw, de nieuwe mama

Meestal zijn borsten voor mannen een lustobject, maar nu worden ze gebruikt om onze baby te voeden. Ik vond het moeilijk om mijn baby aan de borsten van mijn vrouw te zien; ik voelde me buitengesloten en een beetje jaloers. Ik mag er zelfs niet aan komen, omdat ze zo gevoelig zijn op het moment.

In het begin vond ik het niet leuk om te zien hoe ze met zijn tweeën zo gelukkig zijn, maar al gauw besefte ik hoe ontroerend het was en ben ik moeite gaan doen om meer betrokken te zijn. Nu vind ik het prachtig om mijn kindje te zien drinken.

Zelfverzekerd en geruststellend

Om te voorkomen dat ik mezelf nutteloos en buitengesloten voel, help ik mijn vrouw als ze gaat voeden. Ik zorg ervoor dat ze lekker zit of ligt en dat de sfeer ontspannen is. Soms houd ik haar in mijn armen; dan lijkt het bijna of we samen borstvoeding geven!

Bovendien ben ik ondertussen een echte expert op het gebied van de kleine ongemakken van borstvoeding (te korte of te lange voedingen, stuwing, tepelkloven, etc.). Mijn partner legt de lat af en toe erg hoog en denkt dan dat ze het niet goed genoeg doet. Dan ben ik degene die haar geruststelt en die haar helpt de dingen weer in perspectief te zien, waardoor ze weer zelfvertrouwen krijgt.

De overstap naar vaste voeding: missie volbracht!

Ons kindje is al 6 maanden en de overstap naar vaste voeding is niet altijd even makkelijk. Mijn partner heeft er moeite mee dat ze die intieme momenten met haar baby moet missen, maar ze zullen daar allebei gewoon aan moeten wennen. In het begin moest ik even wennen aan de flesjes en de hapjes, maar nu ben ik erg blij dat ik meer betrokken kan zijn. Ik heb het helemaal onder de knie en zie mijn partner vertederd naar ons kijken als ik de baby haar fruithapje geef!

 

Lees meer

Lees meer

Meld je aan voor NESTLÉ Baby & me

En ontvang direct een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

  • Voedingsboekje NestléOntvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en handige voedingsschema's.
  • Nieuwsbrieven afgestemd op leeftijd kindjeOntvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje.
  • Testen NESTLÉ babyvoedingWe nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) NESTLÉ babyvoeding te testen.
  • Winactie baby & meOf wat dacht je van 'Baby & me' members-only winacties waarmee mooie prijzen te winnen zijn.
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.