Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deel dit Artikel
X
Babypap

Waarom pap?

 

Als baby's ongeveer 6 maanden oud zijn, hebben ze naast borstvoeding aanvullende voeding nodig om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen. Omdat hun buikjes nog heel klein zijn, moet deze voeding veel voedingsstoffen bevatten. IJzer is een van de belangrijke voedingsstoffen die baby's op deze leeftijd nodig hebben. Daarom moeten hun eerste hapjes rijk aan ijzer zijn. Met ijzer verrijkte babygranen of babypap zijn een goede bron van ijzer en wordt daarom aanbevolen als een van de eerste hapjes voor je kindje van 6 maanden.

donderdag, 20 juli, 2017 - 10:11

Ze zijn zo ontwikkeld dat ze essentiële voedingsstoffen in een kleine portie leveren, perfect voor een klein buikje dat nog niet veel voeding tegelijk aankan. Babygranen zijn zacht, gemakkelijk door te slikken en verrijkt met ijzer waardoor dit product een goede keuze is om als eerste hapje te geven. Begin met een wat dunner papje en stap over op een dikkere textuur als je baby eenmaal gewend is om van een lepel te eten. Zo houd je rekening met de ontwikkelende eetvaardigheden van je kindje. Het is belangrijk om op het juiste moment nieuwe texturen en smaken te introduceren. Zo loop je later minder kans op eetproblemen en ontwikkel je gezonde eetgewoontes.

Baby eet pap

Tips voor de introductie van met ijzer verrijkte babypap

  • Begin met een babyproduct op basis van rijst, zoals rijstebloem (vanaf 4 maanden). Na ongeveer een maand kun je je kindje tarwegranen gaan geven.
  • Geef pap zoveel mogelijk met een lepel. Dit is goed voor de mondmotoriek. Als je voor het eerst met babygranen begint, kun je deze het beste met borst- of flesvoeding mengen. Stap over op een dikkere structuur zodra je het gevoel hebt dat je kindje met de dunne textuur overweg kan.
  • Maak zo veel klaar als jij denkt dat hij op kan. Bewaar geen bereide pap; bacteriën kunnen zich hier heel snel vermeerderen.

TOP TIP Door per keer één nieuwe soort voeding te geven, help je verwarring voorkomen en kun je voedselallergieën en -overgevoeligheden uitsluiten. Heb je het gevoel dat je kindje ergens niet goed op reageert, geef hem dit nieuwe hapje dan niet meer te eten en vraag het consultatiebureau om advies.

 

86% van de ouders raadt PyjamaPapje® 5 Granen aan! Lees hier meer over hun ervaringen.

 

PyjamaPapje® is rijk aan IJzer

IJzer draagt bij aan een normale cognitieve ontwikkeling. Met één portie PyjamaPapje® geef je je kindje al méér dan 60% van de dagelijkse behoefte aan ijzer. En wist je dat je kindje ruim 5 keer zoveel ijzer nodig heeft als jij zelf?

 

PyjamaPapje® bevat Calcium

Calcium draagt bij aan een normale groei van botten. Met één portie PyjamaPapje® geef je je kindje ruim 40 procent van zijn of haar dagelijkse behoefte aan calcium.

 

PyjamaPapje® bevat 6 vitaminen

Deze vitaminen helpen de natuurlijke weerstand van jouw kindje te versterken. Zo helpt vitamine C bij de opname van ijzer, en draagt vitamine D bij aan de normale functie van het immuunsysteem en helpt het bij de opbouw van sterke botten.

 

 

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby Club

Probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • ActiesSpeciale acties en promoties
  • Voedingsschema babyHandige voedingsschema's
  • Groeicurve babyHoud de groeicurve van je baby bij

Registreer!

Gerelateerd