Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
Babypap

Waarom pap?

 

Als baby's ongeveer 6 maanden oud zijn, hebben ze naast borstvoeding aanvullende voeding nodig om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen. Omdat hun buikjes nog heel klein zijn, moet deze voeding veel voedingsstoffen bevatten. IJzer is een van de belangrijke voedingsstoffen die baby's op deze leeftijd nodig hebben. Daarom moeten hun eerste hapjes rijk aan ijzer zijn. Met ijzer verrijkte babygranen of babypap zijn een goede bron van ijzer.

donderdag, 20 juli, 2017 - 10:11

 

 

IJzer verrijkte babygranen of babypap zijn zo ontwikkeld dat ze essentiële voedingsstoffen in een kleine portie leveren, perfect voor een klein buikje dat nog niet veel voeding tegelijk aankan. Babygranen zijn zacht, gemakkelijk door te slikken en verrijkt met ijzer waardoor dit product een goede keuze is om als ontbijt te geven. Begin met een wat dunner papje en stap over op een dikkere textuur als je baby eenmaal gewend is om van een lepel te eten. Zo houd je rekening met de ontwikkelende eetvaardigheden van je kindje. Het is belangrijk om op het juiste moment nieuwe texturen en smaken te introduceren. Zo loop je later minder kans op eetproblemen en ontwikkel je gezonde eetgewoontes.

 

Tips voor de introductie pap

  • Vanaf 6 maanden kun je pap proberen te geven op basis van granen, zoals tarwe of, havermout. Bouw de hoeveelheid vezels geleidelijk op. 
  • Geef pap zoveel mogelijk met een lepel. Dit is goed voor de mondmotoriek. Als je voor het eerst met pap begint, kun je deze het beste met borst- of flesvoeding mengen. Stap over op een dikkere structuur zodra je het gevoel hebt dat je kindje met de dunne textuur overweg kan.
  • Maak zo veel klaar als jij denkt dat hij op kan. Bewaar geen bereide pap; bacteriën kunnen zich hier heel snel vermeerderen.
  • Door per keer één nieuwe soort voeding te geven, help je verwarring voorkomen en kun je voedselallergieën en -overgevoeligheden uitsluiten. Heb je het gevoel dat je kindje ergens niet goed op reageert, geef hem dit nieuwe hapje dan niet meer te eten en vraag het consultatiebureau om advies.

 

NESTLÉ Ontbijtpapje is rijk aan ijzer

Met één bordje NESTLÉ Ontbijtpapje geef je je kindje al meer dan 50% van de dagelijkse behoefte aan ijzer. En wist je dat je kindje ruim 5 keer zoveel ijzer nodig heeft als jij zelf?

 

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby Club

Probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • ActiesSpeciale acties en promoties
  • Voedingsschema babyHandige voedingsschema's
  • Groeicurve babyHoud de groeicurve van je baby bij
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.