Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
Babypap

Waarom pap?

 

Als baby's ongeveer 6 maanden oud zijn, hebben ze naast borstvoeding aanvullende voeding nodig om hun groei en ontwikkeling te ondersteunen. Omdat hun buikjes nog heel klein zijn, moet deze voeding veel voedingsstoffen bevatten. IJzer is een van de belangrijke voedingsstoffen die baby's op deze leeftijd nodig hebben. Daarom moeten hun eerste hapjes rijk aan ijzer zijn. Met ijzer verrijkte babygranen of babypap zijn een goede bron van ijzer.

 

donderdag, 20 juli, 2017 - 10:11

 

 

IJzer verrijkte babygranen of babypap zijn zo ontwikkeld dat ze essentiële voedingsstoffen in een kleine portie leveren, perfect voor een klein buikje dat nog niet veel voeding tegelijk aankan. Babygranen zijn zacht, gemakkelijk door te slikken en verrijkt met ijzer waardoor dit product een goede keuze is om als ontbijt te geven. Begin met een wat dunner papje en stap over op een dikkere textuur als je baby eenmaal gewend is om van een lepel te eten. Zo houd je rekening met de ontwikkelende eetvaardigheden van je kindje. Het is belangrijk om op het juiste moment nieuwe texturen en smaken te introduceren. Zo loop je later minder kans op eetproblemen en ontwikkel je gezonde eetgewoontes.

Tips voor de introductie van pap

  • Vanaf 6 maanden kun je pap op basis van granen proberen te geven, zoals tarwe of, havermout. Bouw de hoeveelheid vezels geleidelijk op. Wil je eerder beginnen met het geven van pap? Dan zijn glutenvrije granen, zoals mais & rijstebloem, geschikt voor kindjes vanaf 4 maanden. 
  • Geef pap zoveel mogelijk met een lepel. Dit is goed voor de mondmotoriek. Als je voor het eerst met pap begint, kun je deze het beste met borst- of flesvoeding mengen. Stap over op een dikkere structuur zodra je het gevoel hebt dat je kindje met de dunne textuur overweg kan.
  • Maak zo veel klaar als jij denkt dat hij op kan. Bewaar geen bereide pap; bacteriën kunnen zich hier heel snel vermeerderen.
  • Door per keer één nieuwe soort voeding te geven, help je verwarring voorkomen en kun je voedselallergieën en -overgevoeligheden uitsluiten. Heb je het gevoel dat je kindje ergens niet goed op reageert, geef hem dit nieuwe hapje dan niet meer te eten en vraag het consultatiebureau om advies.

Lees meer

Meld je aan voor NESTLÉ Baby & me

En ontvang direct een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

  • Voedingsboekje NestléOntvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en handige voedingsschema's.
  • Nieuwsbrieven afgestemd op leeftijd kindjeOntvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje.
  • Testen NESTLÉ babyvoedingWe nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) NESTLÉ babyvoeding te testen.
  • Winactie baby & meOf wat dacht je van 'Baby & me' members-only winacties waarmee mooie prijzen te winnen zijn.
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.