Baby
Artikel
Add this post to favorites

Mijn baby heeft energie nodig!

Ik vroeg me af waar babypap nou precies goed voor is? En waarom zou ik babypap als ontbijt geven? 

2 min lezen Mei 10, 2022

Wat is babypap precies?

Een baby heeft energie nodig om te groeien en te ontwikkelen. De wereld ontdekken is een zware taak waarvoor je baby goede voeding nodig heeft. Een goed ontbijt is daarom belangrijk. Babypap bevat vitaminen en mineralen en is daardoor perfect afgestemd op de behoeften van je baby:

 • Babypap bevat koolhydraten en dus energie waardoor je de tijd tussen de maaltijden van je baby wat langer kunt maken.
 • Dankzij de vitamines is babypap ook goed voor het afweersysteem van je baby, dat nog steeds extra ondersteuning nodig heeft totdat hij ongeveer 3 jaar is.
 • Daarnaast levert het een bijdrage aan de hoeveelheid ijzer die baby's en jonge kinderen nodig hebben.
 • Sommige babypappen bevatten geen toegevoegde suikers: je kunt je baby er dus mee verwennen terwijl je hem toch een gezond voedingspatroon aanleert.
 • Voor de voedingsstoffen hoef je je baby nog geen pap te geven voordat hij 6 maanden is. Een moeder die borstvoeding geeft, voegt ook geen granen toe aan haar melk en haar baby groeit ook prima!
 • Babypap is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het vormt een mooie overgang naar vaste voeding en je baby ontdekt nieuwe structuren en smaken.
 • Je kunt ook wat pap toevoegen aan de avondfles of geef een kant-en-klaar drinkpapje zodat je baby goed kan doorslapen. Dat is vooral handig bij erg hongerige baby's, die anders heel vroeg wakker worden voor hun eerste voeding!

Hoe zit het met pap die gluten bevat?

Gluten is een onderdeel van een eiwit dat in veel graansoorten voorkomt, zoals rogge, haver, tarwe en gerst. Gluten kan een glutenintolerantie veroorzaken, een ernstige aandoening die zowel bij kinderen als volwassenen voorkomt. Het is daarom heel belangrijk dat je je baby geen graanproducten met gluten geeft voordat hij 6 maanden oud is, of nog later als er allergieën of voedselintolerantie in de familie voorkomen. Zo bescherm je het kwetsbare darmkanaal van je kindje. Gelukkig kan je babypap in de winkel kopen die glutenvrij is, zoals rijstebloempap voor kindjes vanaf 4 maanden. De papsoorten die bedoeld zijn voor baby's ouder dan 6 maanden bevatten gluten.

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.