Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deel dit Tool
X
logo_groeicurve

Groeicurve

 

Waarom de groei van je kindje bijhouden?

Tijdens het eerste levensjaar verdrievoudigt het gewicht van je baby en wordt je baby 50% langer. Je baby wordt bijna met de dag groter! Om de ontwikkeling te kunnen volgen, wordt aangeraden je kindje de eerste drie jaar maandelijks te wegen en te meten. Je kunt deze handige tool op onze website gebruiken om het gewicht en de lengte van je kindje bij te houden.

 

Mijlpalen in je baby's groeicurve

Bij elke fase in de groeicurve van je baby horen weer andere ontwikkelingen. Brabbelen, praten, leren lopen: in elke fase leert je kindje nieuwe dingen erbij, en sta je als ouder versteld hoeveel ze nu alweer kunnen. Als ouder is het leuk om de mijlpalen in de groeicurve van je baby bij te houden in een schema: zo kun je later nog eens terugkijken hoe snel je kindje groeide. Met onze tool sla je eenvoudig online alle mijlpalen in zijn of haar groeicurve op!

 

Hoe werkt het?

Om de groeicurve tool te gebruiken moet je ingelogd zijn.

  • Eerst moet je een kindje selecteren. Om je baby’s groei en gewicht maandelijks bij te houden dien je het gewicht en de lengte in te voeren in de velden onder de grafiek, daarna kun je de grafiek bijwerken door op de oranje knop ‘bijwerken’ te klikken.
  • Voor getallen met een decimaal, gebruik de volgende notering voor een baby die 3.5 kg weegt: “3.5” De witte kolom laat de waarden zien die het meest worden geobserveerd.
  • Het gewicht wordt getoond in kilogrammen, de lenge in centimeters en de baby’s leeftijd in maanden.
  • De lijnen in de grafiek zijn de hoge en lage gemiddeldes voor Nederlandse baby's.
groeicurve

Je baby wordt bijna met de dag groter! Om de ontwikkeling te kunnen volgen, wordt aangeraden je kindje de eerste drie jaar maandelijks te wegen en te meten. Je kunt deze handige tool gebruiken om het gewicht en de lengte van je kindje bij te houden.

Word lid van de Nestlé Baby Club

Probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • ActiesSpeciale acties en promoties
  • Voedingsschema babyHandige voedingsschema's
  • Groeicurve babyHoud de groeicurve van je baby bij

Registreer!

Nog steeds niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.