
Vegetarische bami
200 gram spinazie
1 oranje paprika, in reepjes gesneden
1 wortel , in reepjes gesneden
1 lente-ui, in ringetjes
1 teen knoflook , gesnipperd
1 ei , gekookt
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram mie-nestjes
1 zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Nasi & bami
100 milliliter water
Bereidingswijze
1. Bereid de mie
Kook de mie-nestje volgens de aanwijzingen op de verpakking zonder zout.
2. Bak de knoflook en wortel en paprika en voeg tomatenpuree en sojasaus toe
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de knoflook kort op laag vuur. Voeg de wortel en paprika toe en bak 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree en sojasaus erdoor.
3. Voeg de kruidenmix, spinazie en lente-ui toe
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en laat het geheel 2 minuten rustig pruttelen. Voeg de bami toe en schep alles rustig door. Roer de spinazie en lente-ui door de pan en verwarm kort mee.
4. Serveer het gerecht
Schep de bami op een bord en serveer met het gekookte ei.
Tip voor nog meer smaak
Lekker met een schepje sambal
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig