
Pasta met gehakt en verse groente
300 gram mager rundergehakt
2 tomaten, in blokjes
1 blikje (à 70 gram) tomatenpuree
450 gram macaronigroente
1 zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Spaghetti & macaroni
250 gram spaghetti of macaroni
Bereidingswijze
-
Kook de pasta
Breng voor de pasta een ruime pan water (zonder zout) aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wat is jouw favoriete pasta? Spaghetti of macaroni? In dit basisrecept kun je kiezen voor beide pastavarianten.
-
Bak het gehakt en de macaroni groente
Verhit olie in een pan en bak het (magere) gehakt rul. Voeg de macaronigroente toe en bak dit samen nog 3 minuten op middelhoog vuur rustig door. Vervolgens roer je de tomatenpuree er doorheen en bak deze 1 minuut mee.
-
Voeg de kruidenmix, water, tomatenblokjes en pasta toe en serveer gerecht
Meng de MAGGI kruidenmix, 100 ml water en de tomatenblokjes toe en laat het geheel 2 minuten rustig pruttelen. Voeg dan de pasta toe, schep alles rustig door elkaar, verwarm even door en serveer.
Tip voor nog meer smaak
Een beetje van jezelf.. en dus kun je je gerecht naar eigen wens op smaak brengen door bijvoorbeeld 100 gram geraspte kaas, 5 el ketchup of ½ MAGGI (groente)bouillonblokje toe te voegen. Met toevoeging van één van deze tips bevat een bereide portie rond de 2 gram zout per persoon.
De pasta met gehakt en groente is nu klaar en iedereen kan aan tafel. Geniet van deze heerlijk maaltijd!
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig