
Chili con carne met kidneybonen en groenten
300 gram rundergehakt
450 gram macaronigroente
1 blikje (à 70 gram) tomatenpuree
1 zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Chili con carne
2 tomaten, in blokjes
225 gram kidneybonen, uitgelekt
100 milliliter water
Bereidingswijze
1. Bak het gehakt en voeg de groente en tomatenpuree toe
Rul het gehakt en voeg de voorgesneden groente toe. Bak het geheel 2 minuten rustig door. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut door.
2. Bereid de kruidenmix met water en tomatenblokjes
Voeg de chili con carne kruidenmix, 100 ml water en de gesneden tomatenblokjes toe. Laat het geheel 2 minuten op zacht vuur pruttelen.
3. Voeg de bonen toe en serveer gerecht
Nu is het tijd voor de kidneybonen. Laat ze eerst goed uitlekken en voeg dan toe. Schep alles rustig door elkaar, verwarm even door en serveer het gerecht.
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig