
NaturNes Bio aardbeientaart
Springvorm van 24cm doorsnede
Voor de bodem
- 1 zak NaturNes Bio appel koekje
- 150 gram roomboter
Voor de vulling
- 7x cupje (a 90 gram) NaturNes Bio zuivelhapje naturel
- 2x knijpzakje NaturNes Bio BanaanBosbes-Granen
- 10 blaadjes gelatine
- 8 grote aardbeien
Voor het glanslaagje bovenop
- 10 aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
- beetje water
Bereidingswijze:
Leg 10 blaadjes gelatine in een bakje water en laat ze weken.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine.
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron (let op; dit gaat heel snel).
Roer de koekkruimels er goed doorheen. Vet de springvorm in met boter.
Schep de koekkruimels in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel tot je een egale bodem hebt.
Zet de springvorm in de koelkast om wat op te stijven.
Voor de vulling roer je NaturNes Bio zuivelhapje naturel en knijpzakjes NaturNes Bio Banaan-Bosbes-granen door elkaar in een kom.
Pureer 8 grote aardbeien met een staafmixer en verhit de aardbeienpuree in een pannetje. Als dit warm is zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot alle klontjes weg zijn.
Giet voorzichtig beetje bij beetje de aardbeienpuree in de kom bij de zuivel en roer goed door.
Schenk het mengsel op de bodem van de taart.
Zet de taart in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur.
Voor het glanslaagje leg je 2 blaadjes gelatine in een bakje water en laat ze weken.
Pureer de aardbeien en voeg een scheutje water toe. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Als dit warm is zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot alle klontjes weg zijn. Schenk de aardbeienpuree voorzichtig over de taart en plaats weer in de koelkast.
Laat de taart verder opstijven, minimaal nog 3 uur. Het best kun je de taart een dag van de voren maken, zodat de taart een nacht in de koelkast kan opstijven.
Verdeel vlak voor het serveren nog wat fruit (bijvoorbeeld aan paar aardbeien) over de bovenkant.