
Nasi met paprika en nasigroenten
450 gram nasi groente
1 rode paprika
300 grote hamlapjes of kippendijen, in reepjes
1 zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Nasi & bami
240 grote rijst
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking zonder zout
2. Bak het vlees en voeg de groente toe
Verwarm de olie in een koekenpan bak het vlees 3 minuten aan. Voeg de nasi groente en paprika toe en bak het geheel 3 minuten.
3. Voeg de kruidenmix en water toe
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en laat het geheel 2 minuten rustig pruttelen.
4. Voeg de rijst of bami toe en serveer
Voeg de rijst of bami toe en schep alles rustig door elkaar. Verwarm even door en serveer.
Tip voor nog meer smaak
Voeg een van de volgende ingrediënten toe voor nog meer smaak: 5 el ketjap, 3 el ketjap en 1 tl sambal of ½ MAGGI (kip)bouillonblokje
Toch meer zin in bami? Je hoeft alleen de rijst te vervangen door bami.
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig