Baby
Artikel
Add this post to favorites

Hallo baby, dag vrienden!

Mijn baby laat me smelten met zijn grote ogen, schattige voetjes en lieve glimlach... Het is dus helemaal niet erg dat hij al mijn tijd opeist en ik zelfs geen avondje meer over heb om met mijn partner naar de film te gaan of te kaarten met mijn vrienden. Maar het is het allemaal meer dan waard!

3 min lezen Apr 8, 2022

Een enorme verandering! Hoe is het mogelijk dat een klein baby'tje van 55 cm en 4 kilo ons leven zo op zijn kop kan zetten? Ik wist niet dat het zo veel tijd zou kosten. Maar het is het allemaal waard! Je eigen kindje op zien groeien is het mooiste wat er is. Beetje bij beetje krijg ik mijn eigen agenda weer onder controle, zodat zowel ons gezin als mijn vrije tijd erin passen. Ik moet gewoon de juiste balans vinden. Mijn partner heeft niets te klagen. Onze avondjes uit zijn heilig!

De baby is er, mijn vrije tijd is verdwenen als sneeuw voor de zon!

Na de geboorte heb ik me aangepast aan het ritme van onze baby en de ommekeer die dat met zich meebrengt: iedere 4 uur voeden, slapeloze nachten... Ik ben doodop! Op dit moment draait mijn hele leven om onze baby! Tot ziens voetbalwedstrijd, borrel na het werk, concert met mijn vrienden en romantisch etentje met mijn vrouw... Ik mis het wel, maar het geeft niet. Het is maar tijdelijk en ik heb zo veel te doen dat ik geen tijd heb om er lang bij stil te staan.

Mijn nieuwe (erg rustige) vrijetijdsbesteding

Alles is veranderd sinds onze baby is geboren!

Tegenwoordig is mijn favoriete spelletje het kietelen van mijn kleintje. Elke keer weer moet hij dan heel hard lachen!

Dan heb je natuurlijk nog de knuffels, de massages en leuke, leerzame spelletjes.

De avonden met mijn vrouw zijn ook heel anders nu. Als de baby eindelijk op bed ligt, hebben we nog net genoeg energie voor het eten en een filmpje. Daarna rollen we ons bed in.

Zelfs mijn vriendenkring is veranderd; als ik nu uit ga, is dat meestal met andere vaders. In plaats van naar de kroeg gaan we nu naar het park terwijl de moeders even gaan winkelen. Het klinkt misschien saai, maar eigenlijk vind ik het hartstikke leuk... en ik waardeer het des te meer, omdat ik weet dat deze tijd voor je het weet voorbij is.

Terug naar het normale leven...

Mijn baby is flink gegroeid en volgens mij zijn we op de goede weg. Hij heeft zijn ritme gevonden, net als wij. Hij slaapt door, mijn vrouw is nog aantrekkelijker geworden en ik heb zelfs tijd om haar mee uit eten te nemen.

We hebben een geweldige oppas gevonden. Nu kunnen we die bellen als we een avondje weg willen met onze vrienden en net doen alsof we weer jong zijn.

Binnenkort ga ik op zondag weer voetballen met de vriendenclub en over een poos gaan we met zijn tweetjes een weekendje weg, iets wat we al heel lang niet meer hebben gedaan... Maar stil, niets zeggen - het is een verrassing!

Robert, vader van Tim (8 maanden):
Nu onze baby wat groter is en de hele nacht doorslaapt, heb ik wat meer tijd over voor mezelf. Doel: een goede oppas vinden zodat ik met mijn vrienden een biertje kan gaan drinken of mijn vrouw mee kan nemen voor een romantisch etentje!

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.