
Frans stoofpot met kippendij, wortel, champignon, ui en een vleugje citroen
250 gram champignons, in stukjes
200 gram wortel, gesneden
100 gram zilver ui
1 zakje Maggi Kruidenmix Frans Stoofpotje
3 stuks Lente-ui, gesneden
250 gram kippendij, in stukjes gesneden
600 gram krieltjes
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
Snijd de kipdijfilet in grove stukken, de champignons in vieren en de lente-ui in ringen. Schil de wortel en snijd deze ook in stukken
2. Bak de kip
Bak de kipdijfilet in 1 el. olie, voeg de wortel toe en bak 2 min. mee. Voeg de zilver ui toe.
3. Kruidenmix toevoegen
Voeg de kruidenmix en water toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Voeg de laatste 2 min. de lente-ui toe.
4. Serveer het gerecht
Serveer het gerecht met krieltjes. Eet smakelijk
Tip
Ook lekker met crème fraîche
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig