Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
kwaliteithoeveelheid

Eiwitten van goede kwaliteit en in de juiste hoeveelheden

 

Moedermelk is iets wonderlijks! Wist je dat je borstvoeding verandert als je baby ouder wordt? Eén van de cruciale elementen die veranderen zijn die eiwitten[1]. Als je kindje groter wordt, veranderen z’n behoeften. En automatisch verandert de hoeveelheid en de samenstelling van de eiwitten in je moedermelk mee.

donderdag, 10 december, 2015 - 13:05

In het begin zit moedermelk boordevol eiwitten, omdat je baby dan razendsnel groeit. Als je kleintje ouder wordt, daalt die hoeveelheid eiwitten gaandeweg. Je baby groeit namelijk minder snel, en kan steeds meer van mama’s melk drinken. Jouw lichaam stemt je moedermelk vanzelf af op die veranderende behoeften. Het resultaat? Altijd de juiste voeding, met veel liefde op maat gemaakt.

Maar waarom is de kwaliteit van de eiwitten in borstvoeding zo belangrijk? Om daar een antwoord op te vinden, bekijken we zo’n eiwit even van dichtbij. Elk eiwit bestaat uit kleine deeltjes die we aminozuren noemen. Elk aminozuur vervult zijn eigen rol in je baby’s gezondheid en ontwikkeling. Juist daarom heeft je kind van elke soort een specifieke dosis nodig. En net die verhouding bepaalt de kwaliteit van eiwitten. Klinkt ingewikkeld, maar daar hoef jij je eigenlijk geen zorgen over te maken. Jouw lichaam heeft alles perfect onder controle en maakt altijd de juiste moedermelk.

Borstvoeding heeft nog meer verbazingwekkende capaciteiten.

Leer meer over de voordelen 

 

[1] Ziegler E, Dreiländer symposium, München, 2012

 

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby Club

Probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • ActiesSpeciale acties en promoties
  • Voedingsschema babyHandige voedingsschema's
  • Groeicurve babyHoud de groeicurve van je baby bij
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.