Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
1e trimester

Eerste trimester zwangerschap

 

week 1-14

Het eerste trimester van jouw zwangerschap – de eerste 14 weken – kan een spannende tijd zijn, waarin de eencellige embryo snel groeit en zich ontwikkelt tot een foetus. Dit piepkleine wezentje wat groeit in jou wordt jouw kindje. Je hebt waarschijnlijk veel emoties (en dat is een understatement) en vragen in overvloed. Lees verder, en hopelijk kunnen we de meeste daarvan beantwoorden.

donderdag, 13 april, 2017 - 13:34

Maand 1
De bevruchting vindt meestal in het midden van je menstruatiecyclus plaats. Maar onthoud dat je arts bij het berekenen van de uitgerekende datum 40 weken optelt bij de begindatum van je laatste menstruatie. Vanaf de allereerste dag na de bevruchting gaat je piepkleine bevruchte eicel (zygote), die ontstaat wanneer de zaadcel en eicel samensmelten, zich delen en vermenigvuldigen en wordt hij vanuit de eileider naar de baarmoeder geleid waarin hij uiteindelijk uitgroeit tot een embryo.

Maand 2
In deze fase is je baby hard op weg om een bijzonder 'minimensje' te worden. Zijn belangrijkste organen hebben zich gevormd en hij heeft vingers, tenen en kleine bobbels aan weerszijden van zijn hoofd; het eerste stadium van de ontwikkeling van de oren.

Maand 3
Je baby wordt nu een foetus genoemd en is ongeveer zo groot als een druif. Alle orgaansystemen zitten al op hun plaats en hij begint te bewegen. Hij kan zijn mond openen en zijn vingers en tenen strekken. De hersenen gaan zich ontwikkelen. Je baby's hoofdje wordt ronder en zijn hersenen, zenuwen en spieren gaan functioneren.

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby Club

Probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • ActiesSpeciale acties en promoties
  • Voedingsschema babyHandige voedingsschema's
  • Groeicurve babyHoud de groeicurve van je baby bij
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.