Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

Eerste trimester zwangerschap

week 1-14

Het eerste trimester van jouw zwangerschap – de eerste 14 weken – kan een spannende tijd zijn, waarin de eencellige embryo snel groeit en zich ontwikkelt tot een foetus. Dit piepkleine wezentje wat groeit in jou wordt jouw kindje. Je hebt waarschijnlijk veel emoties (en dat is een understatement) en vragen in overvloed. Lees verder, en hopelijk kunnen we de meeste daarvan beantwoorden.

2 min lezen Jun 10, 2022

Maand 1 De bevruchting vindt meestal in het midden van je menstruatiecyclus plaats. Maar onthoud dat je arts bij het berekenen van de uitgerekende datum 40 weken optelt bij de begindatum van je laatste menstruatie. Vanaf de allereerste dag na de bevruchting gaat je piepkleine bevruchte eicel (zygote), die ontstaat wanneer de zaadcel en eicel samensmelten, zich delen en vermenigvuldigen en wordt hij vanuit de eileider naar de baarmoeder geleid waarin hij uiteindelijk uitgroeit tot een embryo.

Maand 2 In deze fase is je baby hard op weg om een bijzonder 'minimensje' te worden. Zijn belangrijkste organen hebben zich gevormd en hij heeft vingers, tenen en kleine bobbels aan weerszijden van zijn hoofd; het eerste stadium van de ontwikkeling van de oren.

Maand 3 Je baby wordt nu een foetus genoemd en is ongeveer zo groot als een druif. Alle orgaansystemen zitten al op hun plaats en hij begint te bewegen. Hij kan zijn mond openen en zijn vingers en tenen strekken. De hersenen gaan zich ontwikkelen. Je baby's hoofdje wordt ronder en zijn hersenen, zenuwen en spieren gaan functioneren.

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.