Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Artikel
X
allergie

Een extra bescherming tegen allergieën

 

Een allergie is eigenlijk een overdreven reactie van je baby’s immuunsysteem op stoffen. Ontdek hoe de unieke samenstelling van eiwitten in moedermelk de kans op latere allergieën bij je baby aanzienlijk vermindert[1][2].

donderdag, 10 december, 2015 - 13:05

Dat allergieën geen pretje zijn, is zeker. Gelukkig is er een natuurlijk middel om het risico op allergieën te verminderen: moedermelk.

Maar wat is een allergie? Het is eigenlijk een overdreven reactie van je baby’s immuunsysteem op stoffen, zoals de eiwitten in koemelk. Kort uitgelegd ziet ons immuunsysteem zo’n onschuldige stof als een bedreiging. Daarop reageert het zo heftig dat allergische symptomen ontstaan. Ziet het immuunsysteem een stof als boosdoener, dan onthoudt ons lichaam dat. De volgende keer wordt die verdachte stof meteen herkend. Contact met een allergeen - zoals we zo’n stof dan noemen - lokt dus telkens een allergische reactie uit.

Wat kan je je voorstellen bij zo’n allergeen? We weten dat bepaalde eiwitten allergische reacties kunnen veroorzaken.

Moedermelk bevat weinig allergenen. Borstvoeding helpt om de activatie van allergieën te verminderen: het reduceert de kans op overgevoeligheid en bevordert tolerantie. Het is jouw extra bescherming tegen allergieën[1][2]

Ken je alle mooie eigenschappen die borstvoeding te bieden heeft? Wist je bijvoorbeeld dat de eiwitten in moedermelk een rol kunnen spelen om het risico op overgewicht op latere leeftijd te verminderen?

Leer meer over de voordelen 

 

[1] Brandtzoeg PE. Ann NY Acad Sci 2002, 964 :13-45

[2] De Witt JN. Journal of Dairy Science 1998; 81(3): 597-608

 

Lees meer

Meld je aan voor NESTLÉ Baby & me

En ontvang direct een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

  • Voedingsboekje NestléOntvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en handige voedingsschema's.
  • Nieuwsbrieven afgestemd op leeftijd kindjeOntvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje.
  • Testen NESTLÉ babyvoedingWe nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) NESTLÉ babyvoeding te testen.
  • Winactie baby & meOf wat dacht je van 'Baby & me' members-only winacties waarmee mooie prijzen te winnen zijn.
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.