Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

Een extra bescherming tegen allergieën

Een allergie is eigenlijk een overdreven reactie van je baby’s immuunsysteem op stoffen. Ontdek hoe de unieke samenstelling van eiwitten in moedermelk de kans op latere allergieën bij je baby aanzienlijk vermindert[1][2].

2 min lezen Mei 24, 2022

Dat allergieën geen pretje zijn, is zeker. Gelukkig is er een natuurlijk middel om het risico op allergieën te verminderen: moedermelk.

Maar wat is een allergie? Het is eigenlijk een overdreven reactie van je baby’s immuunsysteem op stoffen, zoals de eiwitten in koemelk. Kort uitgelegd ziet ons immuunsysteem zo’n onschuldige stof als een bedreiging. Daarop reageert het zo heftig dat allergische symptomen ontstaan. Ziet het immuunsysteem een stof als boosdoener, dan onthoudt ons lichaam dat. De volgende keer wordt die verdachte stof meteen herkend. Contact met een allergeen - zoals we zo’n stof dan noemen - lokt dus telkens een allergische reactie uit.

Wat kan je je voorstellen bij zo’n allergeen? We weten dat bepaalde eiwitten allergische reacties kunnen veroorzaken.

Moedermelk bevat weinig allergenen. Borstvoeding helpt om de activatie van allergieën te verminderen: het reduceert de kans op overgevoeligheid en bevordert tolerantie. Het is jouw extra bescherming tegen allergieën[1][2]

Ken je alle mooie eigenschappen die borstvoeding te bieden heeft? Wist je bijvoorbeeld dat de eiwitten in moedermelk een rol kunnen spelen om het risico op overgewicht op latere leeftijd te verminderen?

 

[1] Brandtzoeg PE. Ann NY Acad Sci 2002, 964 :13-45

[2] De Witt JN. Journal of Dairy Science 1998; 81(3): 597-608

Geniet van de voordelen van

MVP Logo

Zo ontvang je een superhandig voedingsboekje, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en uitnodigingen voor het testen van (nieuwe) babyvoeding producten.

 • Handige voedingstips baby

  Tips voeding

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordevol tips en voedingsschema's

 • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Test Nestlé Babyvoeding producten

  Test onze producten

  We nodigen jou en je kindje uit om (nieuwe) babyvoeding producten te testen.

 • Winacties Nestlé Babyvoeding

  Winacties

  'Baby & me' members-only winacties met leuke prijzen.