Recept geroosterde ananas met passievrucht

Geroosterde ananas met passievrucht en rozemarijn tuile

Zwangerschap
Recept
Portion(s): 6
Toetje
Difficulty: Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 ananassen
  • 3 eetlepels NESTLE gezoete gecondenseerde melk
  • 4 passievruchten
  • 1 vanillestokje
  • 3 sterren van steranijs
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 20 g suiker
  • 80 g suiker
  • 60 g boter
  • 50 g bloem
  • 50 ml melk
  • 1 eiwit
  • 1 snufje gedroogde rozemarijn

Benodigdheden

Oven, Bakplaat, Vetvrij papier, Sauspan, Zeef

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op gasstand 7 (200 ° C).

  • Smelt de boter in een kom in de magnetron.

  • Haal uit de magnetron en voeg het ei, 80 g suiker, meel, melk en rozemarijn toe en meng tot een gladde pasta.

  • Plaats een vel vetvrij papier op een bakplaat.

  • Maak kleine hoopjes van het mengsel en druk rustig een beetje plat met de achterkant van een lepel om een ​​cirkel te vormen.

  • Bak de vormpjes voor ongeveer 6 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en de vorm van de tuiles door het wikkelen rond een deegroller. Laat afkoelen.

  • Schil de ananas en snijd in kleine stukjes. Doe de ananas samen met de 20 g suiker, geraspte vanillestokje, de nootmuskaat, kaneel en steranijs in een sauspan en bak rustig tegen het koken aan 20 minuten lang.

  • Zeef de stukjes ananas uit de saus en doe de saus in een kom.

  • Voeg aan deze vloeistof de gezoete geconcentreerde melk en de passievrucht pulp (te verwijderen met een theelepel) toe. Zeef de saus nog 1 keer om zo de pitjes te verwijderen.

Recepten baby
Tool

Recepten baby

Alle recepten voor je peuter, overzichtelijk op 1 pagina!