Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Gezond en mooi zwanger

Je voedingsbehoeften veranderen tijdens de zwangerschap. Zowel voor jou als voor je baby is het belangrijk om je voeding aan te passen. Hoe kun je dit het beste doen?

Gezond en mooi zwanger

Je voedingsbehoeften veranderen tijdens de zwangerschap. Zowel voor jou als voor je baby is het belangrijk om je voeding aan te passen. Hoe kun je dit het beste doen? Wat kun je beter laten staan? Hoe krijg ik voldoende vitamines en mineralen binnen? Om ervoor te zorgen dat je goed eet tijdens je zwangerschap hebben onze voedingskundigen richtlijnen en praktische adviezen samengesteld. Lees daarnaast ook meer over de aanpassingen in het dagelijks leven zoals slapen, sporten, reizen en seks tijdens de zwangerschap.

zwanger wegen

Hoeveel "mag" ik aankomen als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, kom je aan: dat is onvermijdelijk. Voor jouw gezondheid en die van je baby is het van belang dat je niet te veel aankomt... of te weinig. Hier geven we je wat meer informatie.

 

Waarom heb ik zo'n trek in aardbeien?

Gisteren heb ik zo uit de jampot gegeten! Ik bleef mezelf maar voorhouden dat dat de laatste keer was geweest ... en vanochtend werd ik opeens misselijk van de geur van geroosterd brood. Mijn partner noemt me soms plagend 'gigantje'. Erg grappig! Waar komen die eetbuien en die misselijkheid vandaan?

 

zwangere vrouwen en foetussen
Zwangere buik vasthouden

Zwanger zijn en toch sporten!

Probeer iedere dag een half uurtje te gaan wandelen. Het is ideaal voor je figuur en je conditie!

 

Ik ben zwanger - mag ik nog vrijen?

Creativiteit is het motto: welke positie is het beste? De missionarishouding is nu niet handig, omdat je buik steeds groter wordt! Er zijn genoeg andere posities die prettiger zijn voor jou en je partner. Bovendien kan een fijne knuffelpartij ook een goed alternatief zijn wanneer seks even geen optie is.

 

voetjes
Zwanger buik

10 tips voor een goede nachtrust

Stress, hormonen en een steeds dikkere buik: al deze dingen kunnen leiden tot een slechte nachtrust, onrustige dromen of nachtmerries waardoor je overdag moe en versuft bent. Je kunt dit aanpakken door goed naar je lichaam te luisteren!

Lees het artikel

Ik ben "in topvorm"

De verschijning van een bruine lijn over je buik, tussen je navel en je schaambeen (ook wel de
zwangerschapslijn of linea negra genoemd) wordt veroorzaakt door hormonen, die de pigmentproductie stimuleren. Na je zwangerschap verdwijnt deze lijn weer.

 

zwangere vrouwen en foetussen
Zwanger

Tips bij kleine gezondheids- problemen!

Zwangerschap: iedereen zei dat het geweldig zou zijn, maar waarom zei niemand iets over al die kleine ongemakken? Misselijkheid, obstipatie, krampen, etc.! Ik ben wanhopig op zoek naar tips voor een rustige zwangerschap...

 

Negen maanden om mezelf te verwennen.

Verwen jezelf iedere avond met een massage met amandel- of avocado-olie en besteed speciale aandacht aan je heupen, billen en borsten. Het is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens goed voor je huid.

 

 

Hand op buik
Op wat voor manieren kun je bevallen

Ik heb een hoge bloeddruk: is dat erg?

Ik ben 5 maanden zwanger en tijdens de laatste controle had ik een bloeddruk van 140/90. Ik heb last van zwangerschapshypertensie. Een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap, ofwel zwangerschapshypertensie, moet goed in de gaten worden gehouden.

Lees het artikel

Negen maanden comfortabel en toch modieus

Leg tijdens je zwangerschap de nadruk op je decolleté! Je huid is mooier, je borsten zijn voller ... kortom: je bent enorm sexy!

Lees het artikel

buik vasthouden
zwanger en koffie

Zwangerschapsdiabetes - loop ik risico?

"Een van mijn vriendinnen had tijdens haar zwangerschap last van diabetes. Loopt mijn baby risico als ik het ook krijg?" Zwangerschapsdiabetes kun je oplopen tijdens je zwangerschap en dat kan gevolgen hebben voor jou en je baby. Maar met wat voorzorgsmaatregelen en regelmatige controle zal je baby gewoon gezond ter wereld komen.

 

Welke zwangerschaps- cursus moet ik kiezen?

Yoga, sofrologie, haptonomie, cursussen met zang en muziek …er zijn heel veel manieren om je op de grote dag voor te bereiden. Hoe weet je welke manier bij jou past?

 

Zwanger bank
Hand op buik

Met de auto, de trein of het vliegtuig... Ik reis veilig!

Ik ben 4 maanden zwanger en droom regelmatig van een weekje vakantie op een paradijselijk strand. Maar er zit me wel iets dwars: is het wel goed voor mijn gezondheid en die van mijn baby om met het vliegtuig te reizen?

 

Ik krijg een tweeling: wat kan ik verwachten?

Ik heb net gehoord dat ik twee baby's verwacht in plaats van één! Dit bijzondere nieuws komt toch wel een beetje als een schok. Verloopt mijn zwangerschap nu anders? Hoe moet ik hiermee omgaan?

 

Zwanger buik
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.