Gehakt kalfsvlees met knapperige groenten
Ingrediënten
voor 4 personen:
- 400 g dunne kalfslapjes
- 150 g witte kool
- 3 theelepels magere kalfsbouillon
- 2 wortels
- 2 sjalotten
- 1 el gehakte koriander
- 1 el olie
- 300 ml water
- Peper en zout
Benodigdheden
- Koekenpan
- Snijplank
- Messen (kindvriendelijk voor kleine helpers)
- Kommen om de groenten klaar te zetten
Bereidingswijze
-
Ingrediënten voorbereiden
Laat kinderen meehelpen bij het wassen of schillen van de groenten.
- Sjalotten: fijnhakken.
- Witte kool: in dunne reepjes snijden.
- Wortels: schillen en in staafjes snijden.
-
Groenten bakken
Verhit olie in een pan en fruit de sjalotten 2 minuten. Voeg de kool en wortels toe en roerbak ca. 5 minuten tot ze licht kleuren maar knapperig blijven.
-
Kalfsvlees bakken
Snijd de kalfslapjes in reepjes. Bak ze op hoog vuur 4 minuten, zodat ze mooi dichtschroeien en sappig blijven.
-
Alles samenvoegen
Voeg de groenten weer toe in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Los de kalfsbouillon op in 300 ml water en giet erbij. Laat 3 minuten sudderen.
-
Afwerken
Strooi voor het serveren koriander over het gerecht. Laat kinderen dit laatste detail doen – ze zullen trots zijn!
Tips om met kinderen te koken
- Laat ze proeven en ruiken: zo raken ze vertrouwd met smaken.
- Taken aanpassen aan leeftijd: kleintjes kunnen wassen of roeren, oudere kinderen leren veilig snijden.
- Neem de tijd: koken met kinderen gaat trager, maar levert mooie herinneringen op.
Conclusie
Gehakt kalfsvlees met knapperige groenten is een kleurrijk en gezond gerecht dat ideaal is voor een familiediner. Door kinderen te betrekken bij de bereiding geef je hen niet alleen een lekkere maaltijd, maar ook kookplezier en leerervaring. Serveer dit gerecht gerust met rijstroom als zachte en voedzame aanvulling – perfect voor jongere kinderen of als romige bijgerecht voor het hele gezin.