Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Eerste hapjes

Je kindje is klaar voor de eerste hapjes. Wat kun je allemaal geven op deze leeftijd?

Eerste hapjes

Het eerste hapje is een hele belevenis. Wanneer je begint met de eerste hapjes ontdekt je baby allemaal nieuwe smaken en texturen en de zintuigen ontwikkelen zich sneller dan ooit! Probeer je baby goede eetgewoonten aan te leren vanf het begin, ook als je baby het er niet altijd mee eens is! Onze voedingskundigen leggen je graag alles uit wat je moet weten om het geven van de eerste hapjes een leuke en mooie ervaring te maken!
Tip: Leg je camera klaar, want het levert vaak de mooiste gezichten op!

Recept wortelpuree baby

De maaltijden van mijn baby

Mijn baby eet nu drie maaltijden per dag, net als een volwassene. Hij ontdekt allerlei nieuwe smaken. Hoe weet ik zeker dat hij geschikte maaltijden eet?

 

Baby voeren

Alles wat je moet weten over de eerste hapjes!

Wanneer je stap voor stap gaat beginnen met "vaste voeding", gaat er voor je kindje een hele nieuwe wereld open, vol met smaken en texturen. Wat kun je doen om van deze belangrijke fase een succes te maken?

 

lepeltje

Bijten en kauwen: een nieuwe wereld vol smaken voor mijn baby!

Sinds de geboorte heeft mijn baby alleen melk gedronken. Door hem te laten kennismaken met vaste voeding ontdekt hij niet alleen nieuwe smaken, maar ook allerlei verschillende texturen. Voor hem is dat een enorme verandering!

 

baby mama

De "signalen" van mijn baby begrijpen

Mijn baby kan nog niet praten en met alleen lachen of huilbuien is het lastig te snappen of hij wel of niet genoeg heeft gehad, of dat hij nog honger heeft. Hoe kan ik zijn gedrag interpreteren?

 

baby en mama knuffelen

Kun je overgewicht bij kinderen al op jonge leeftijd voorkomen?

In ons land kampt bijna 1 op de 6 kinderen met overgewicht! Waar moet ik op letten om te voorkomen dat mijn kind later overgewicht krijgt?

 

Peuter eet watermeloen

Mijn baby ontdekt nieuwe smaken

Het is gebleken dat pasgeboren baby's meer houden van zoet dan van hartig en dat hun smaakzin al in de buik wordt gevormd, terwijl de smaakpapillen zich pas ontwikkelen wanneer ze vaste voeding krijgen. Ik wil graag weten hoe mijn kindje een kleine fijnproever wordt!

 

Baby water

Mijn baby heeft energie nodig!

Ik vroeg me af waar babypap nou precies goed voor is? Het schijnt belangrijk te zijn voor de groei van mijn baby. Is het waar dat mijn kind later last krijgt van overgewicht als ik te veel pap geef?

 

baby eet

Hoe leer ik mijn kindje goede eetgewoontes aan?

We weten waarschijnlijk allemaal dat we 2 ons groente en 2 keer fruit per dag moeten eten. Geldt dat ook voor mijn baby? Ik ben geen voedingsdeskundige en kan wel wat advies gebruiken.

 

Baby knoeit met eten

Hoe weet ik of ik mijn baby de beste voeding geef?

Ik ben begonnen met het geven van vaste voeding. Ik weet alleen niet goed of ik zelf groentehapjes en fruithapjes moet maken of dat ik beter kant-en-klare voeding kan geven. Voorlopig wissel ik het af en eigenlijk is dat best praktisch!

 

IJzer in voeding

Hoe krijgt mijn baby alles wat hij nodig heeft om te groeien?

Om te kunnen groeien heeft mijn baby gezonde en gevarieerde voeding nodig, inclusief ijzer, fluoride, vitamine D, vitamine K, etc. Hoe weet ik of hij gezond eet?

 

Help! Mijn kindje is een moeilijke eter!

Elke maaltijd is een strijd geworden. Mijn kind weigert bijna alles wat ik hem voorschotel. Ik maak me zorgen over zijn gezondheid. Hebben jullie tips?

 

Baby voeren
Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.