Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Babyvoeding

Alles over babyvoeding

Voeding voor je kleintje

We weten dat voeding voor je baby heel erg belangrijk is gedurende de eerste 1000 dagen van het leven. Hiermee leg je een belangrijke basis voor groei en ontwikkeling en wij willen jou hier graag bij helpen. Lees alles over voeding en ontwikkeling, eerste hapjes en allergieën. Maak gebruik van onze voedingsschema´s en haal inspiratie uit onze vele babyrecepten.

Melk en voeding

De beste voeding voor baby en peuter

Peuters hebben meer voedingsstoffen nodig dan volwassenen, lees hier alles over wat je kindje nodig heeft.

 

baby en mama knuffelen

Kun je overgewicht bij kinderen al op jonge leeftijd voorkomen?

In ons land kampt bijna 1 op de 6 kinderen met overgewicht! Waar moet ik op letten om te voorkomen dat mijn kind later overgewicht krijgt?

 

maaltijdplanner

Voedingsschema baby

We hebben een handig voedingsschema voor je baby. Voor elke fase vanaf 6 maanden kun je onze tips bekijken voor een schema om je baby gedurende de dag te voeden.

 

Help! Mijn kindje is een moeilijke eter!

Elke maaltijd is een strijd geworden. Mijn kind weigert bijna alles wat ik hem voorschotel. Ik maak me zorgen over zijn gezondheid. Hebben jullie tips?

 

Baby voeren
Baby knoeit met eten

Hoe weet ik of ik mijn baby de beste voeding geef?

Ik ben begonnen met het geven van vaste voeding. Ik weet alleen niet goed of ik zelf groentehapjes en fruithapjes moet maken of dat ik beter kant-en-klare voeding kan geven. Voorlopig wissel ik het af en eigenlijk is dat best praktisch!

 

baby eet

Hoe leer ik mijn kindje goede eetgewoontes aan?

We weten waarschijnlijk allemaal dat we 2 ons groente en 2 keer fruit per dag moeten eten. Geldt dat ook voor mijn baby? Ik ben geen voedingsdeskundige en kan wel wat advies gebruiken.

 

baby mama

De "signalen" van mijn baby begrijpen

Mijn baby kan nog niet praten en met alleen lachen of huilbuien is het lastig te snappen of hij wel of niet genoeg heeft gehad, of dat hij nog honger heeft. Hoe kan ik zijn gedrag interpreteren?

 

Voedingsstoffen

Lees hier alles over voedingsstoffen: hoeveel moet je geven? Wat is goed voor jou en je kleintje?

IJzer in voeding

IJzer

Tijdens je zwangerschap (maar ook onder normale omstandigheden) speelt ijzer een belangrijke rol. Het transporteert zuurstof naar de cellen. Een zwangere vrouw heeft meer ijzer nodig, maar dat krijg je normaal gesproken voldoende binnen als je gezond en gevarieerd eet. In dit artikel geven we je wat meer informatie hierover.

 

Calcium en vitamine D

Calcium is onmisbaar voor de opbouw en het behoud van jouw botten en die van je baby. Daarnaast heb je ook vitamine D nodig. Dat bevordert de opname van calcium in het lichaam. Als je gezond eet, met voldoende melkproducten, krijg je over het algemeen voldoende calcium binnen.

 

Calcium en Vitamine D
eiwitten

Eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol tijdens de zwangerschap, omdat ze nodig zijn voor de "opbouw" van de baby. Heb je meer eiwitten nodig tijdens deze negen maanden en welke voedingsmiddelen zijn de beste bron van eiwitten?

 

essentiele vetzuren

Essentiële vetzuren

Zoals de naam al aangeeft, zijn essentiële vetzuren precies dat: onmisbaar. Vooral als je zwanger bent, zowel voor de moeder als de baby. Essentiële vetzuren zijn ook bekend als omega-3 en omega-6 vetzuren. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je ze in voldoende mate binnen.

 

Zwangere vrouw met mobile

Koolhydraten

Koolhydraten zijn onmisbaar tijdens je zwangerschap, omdat ze je energie geven. Let hier wel mee op, want niet alle voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten zijn geschikt. Verdiep je in de verschillen ertussen en pas je dagelijkse voedingspatroon erop aan.

 

groenten

Nieuw op het menu

Bekijk met deze tool wat er nieuw op het menu staat voor je kleintje per leeftijdsfase. Je kunt zien wat de voordelen zijn van verschillende voedingsstoffen en inspiratie opdoen voor recepten.

 

Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.