Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Doorslapen baby

Een goede nachtrust en lekker doorslapen is erg belangrijk voor je kleine. En voor jou. We willen je er graag bij helpen. Lees hier al onze artikelen over doorslapen.

Doorslapen baby

Een goede nachtrust en lekker doorslapen is erg belangrijk voor je kleine. En voor jou. We willen je er graag bij helpen. Want we weten er alles van: een kindje dat niet doorslaapt en gebroken nachten voor jou, is erg onplezierig. En met onze schrale troost dat bijna elke jonge vader of moeder er mee te maken krijgt, schiet je ook niet veel op. Ieder kind is met doorslapen overigens weer anders. De ene baby slaapt na een paar weken door, de andere baby na een jaar. Doorslapen betekent officieel dat je kleine 5 uren onafgebroken slaapt, van middernacht tot 5 uur ´s ochtends. Volgens deze definitie slaapt je kindje dan misschien al snel lekker door, maar maak jij natuurlijk toch erg korte nachten. Lees meer per leeftijdsfase hieronder.

doorslapen

Veelgestelde vragen over doorslapen

Hoeveel slaap heeft mijn baby eigenlijk nodig?
Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby gemakkelijk in slaap valt?
Na hoeveel maanden kan mijn baby nachtvoeding overslaan?

 

doorslapen

Doorslapen vanaf de geboorte

Slapen is belangrijk voor groei en ontwikkeling van je kleintje. In de eerste vijf maanden ontwikkelt je baby een eigen slaapritme.

 

doorslapen

Doorslapen vanaf 6 maanden

Slapen is belangrijk voor groei en ontwikkeling van je kleintje. Rond de vijf maanden komt er meestal een rustigere periode aan.

 

mama baby

Alles over doorslapen vanaf 12 maanden

Slapen is belangrijk voor groei en ontwikkeling van je kleintje. Vaak vinden kindjes vanaf één jaar het moeilijk om afscheid te nemen van papa of mama. Het slaapritueeltje kan daarbij helpen.

 

Mama met kindje

Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby goed slaapt?

Wanneer gaat mijn baby doorslapen? Is het normaal dat hij zo veel beweegt in zijn slaap? Als mijn baby eindelijk slaapt, duurt dat maar een paar uurtjes. Daardoor krijg ik te weinig rust. Wat kan ik doen om mijn baby goed te laten slapen?

 

baby huilt

Wat moet ik doen als mijn peuter 's nachts begint te schreeuwen?

Meestal valt mijn kindje binnen een paar minuten in slaap, maar tegenwoordig wordt hij midden in de nacht schreeuwend wakker en is maar moeilijk te kalmeren. Ik maak me zorgen en kan wel wat advies gebruiken...

 

Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.