Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deel dit Onderwerp Pagina
X

Borstvoeding

Lees op deze pagina alles over borstvoeding. Van goede posities tot kolven wanneer je weer gaat werken, wij hebben alle informatie paraat voor jou!

Alles over Borstvoeding

Al voordat je baby geboren wordt, heb je misschien al veranderingen in je borsten opgemerkt. Je lichaam bereidt zich namelijk voor op het geven van borstvoeding. Het is voor veel vrouwen belangrijk om te begrijpen wat deze veranderingen inhouden en te weten wat de voordelen van borstvoeding voor jouw en je baby's gezondheid zijn. Borstvoeding heeft alles wat jouw kleintje nodig heeft om te kunnen groeien – en heeft ook voordelen voor jou. Borstvoeding geven is alleen voor elke moeder weer anders. Bij sommige vrouwen gaat het helemaal vanzelf, en is borstvoeding de complete oplossing voor het voeden van hun kindje. Sommige moeders hebben opstartprobleempjes, of kiezen er zelfs voor om helemaal geen borstvoeding te geven en over te gaan op de fles. Zowel voor je eigen gezondheid als voor de gezondheid van je baby heeft het geven van borstvoeding veel voordelen. Vragen over het geven van borstvoeding.Waarschijnlijk brengt het geven van borstvoeding veel vragen met zich mee: Wat moet ik eten als ik borstvoeding geef? In wat voor positie moet ik mijn baby houden? Hoe weet ik of de baby genoeg heeft gedronken? Hoe vaak moet ik mijn baby aanleggen? Hoe kan ik borstvoeding combineren met werk? Allemaal logische vragen, waar elke moeder de eerste keer mee zit. Alles wat je ooit wilde weten. We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, die voor jou belangrijk kunnen zijn als je overweegt om borstvoeding te gaan geven. Op onze pagina vind je antwoord op al je vragen over borstvoeding. We geven je handige tips en vertellen meer over de verschillende manieren die er mogelijk zijn bij het geven van borstvoeding. Ook lees je meer over de verzorging van je borsten, en oplossingen voor problemen die borstvoeding kan geven. Daarnaast lees je veel ervaringsverhalen van andere moeders, waarin je veel zult herkennen. Alles wat je wilde weten over het geven van borstvoeding!

Baby krijgt borstvoeding

Mijn moedermelk: de allerbeste voeding.

Moedermelk biedt alleen maar voordelen. Het is perfect afgestemd op de behoeften van mijn pasgeboren baby.

 

Baby borstvoeding

Borstvoeding is ook goed voor mij!

Altijd de beste melk voor mijn kindje bij de hand, afvallen zonder op dieet te gaan en een goede manier om mijn lichaam te laten herstellen.

 

 

Kindje borstvoeding

Borstvoeding geven en werken: niet makkelijk, wel mogelijk!

Het einde van mijn zwangerschapsverlof is in zicht en ik wil graag borstvoeding blijven geven. Kan ik tegelijkertijd werken èn een supermoeder zijn?

 

baby borst

Zorg voor je borsten als je borstvoeding geeft.

Ik geef al sinds de geboorte van mijn baby borstvoeding en we vinden het allebei heerlijk. Ik ben alleen bang dat mijn borsten eronder lijden. Wat kan ik daartegen doen?

 

Al het goede voor mijn baby.

Moet ik borstvoeding geven? Ik wil het graag, maar heb ook twijfels! Wat zijn de voordelen?

 

Baby borstvoeding
borstvoeding

Heb ik wel genoeg melk?

Ik wil graag borstvoeding geven, maar weet niet of mijn melk voldoende is en genoeg voedingsstoffen bevat voor mijn baby. Wat kan ik doen om mijn melkproductie te vergroten?

 

papa kust kindje

Mijn vrouw wil borstvoeding geven!

Het is geweldig om een baby aan de borst te zien drinken, zeker als het je eerste kindje is bij je eigen partner! Toen ik het voor het eerst zag, moest ik bijna huilen (ik zeg 'bijna' want ik blijf natuurlijk een man). Ik ben misschien wat gevoelig, maar ik kan het wel hebben. Ik wil ook graag een bijdrage leveren - mama's hoeven echt niet alles alleen te doen.

 

allergie

Een extra bescherming tegen allergieën

Een allergie is eigenlijk een overdreven reactie van je baby’s immuunsysteem op stoffen. Ontdek hoe de unieke samenstelling van eiwitten in moedermelk de kans op latere allergieën bij je baby aanzienlijk vermindert.

 

Praktische tips voor het geven van borstvoeding

Lees deze artikelen voor praktische tips voor het geven van borstvoeding.

borstvoeding

Goede posities voor borstvoeding

Tips om het beste te halen uit dit bijzondere moment met je baby.

 

Kindje borstvoeding

Oplossingen voor problemen bij de borstvoeding.

Het geven van borstvoeding is niet altijd even makkelijk. Hoe kun je de meest voorkomende problemen oplossen?

 

Baby borst

Wat kan ik het beste eten als ik borstvoeding geef?

Ik ben geneigd "voor twee" te eten, geen koolsoorten op het menu te zetten en veel melk te drinken. Ben ik verstandig bezig of juist helemaal niet? Ik heb advies nodig zodat ik weet of iets een bakerpraatje is of dat het gebaseerd is op feiten.

 

Hoe bereid je je voor op het geven van borstvoeding?

Colostrum is de naam van de melk die de eerste 3 à  4 dagen na de bevalling door de moeder wordt aangemaakt. Het zit vol eiwitten en antistoffen die je baby op dat moment nog niet zelf kan produceren.

 

borstvoeding

Borstvoeding en flesvoeding

Lees hier hoe je borstvoeding kunt geven uit de fles en hoe je borstvoeding kunt gaan afbouwen.

borstvoeding

Borstvoeding geven... uit de fles!

Ik vind het heerlijk om borstvoeding te geven, maar ik moet weer gaan werken. Hoe moet ik afkolven en flesjes moedermelk klaarmaken?

 

Gerelateerd
Zoeken

Niet gevonden
waar je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.