
NaturNes Bio sinaasappel-banaantaart
Springvorm van 24cm doorsnede
Voor de bodem
- 1 zak NaturNes Bio appel koekje
- 150 gram roomboter
Voor de vulling
- 8x cupje (a 90 gram) NaturNes Bio zuivelhapje peer-banaan
- 10 blaadjes gelatine
- 3 sinaasappels uitgeperst
Voor het glanslaagje bovenop
- 2 sinaasappels uitgeperst
- 2 blaadjes gelatine
Bereidingswijze:
Leg 10 blaadjes gelatine in een bakje water en laat ze weken.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine.
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron (let op; dit gaat heel snel).
Roer de koekkruimels er goed doorheen. Vet de springvorm in met boter.
Schep de koekkruimels in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel tot je een egale bodem hebt.
Zet de springvorm in de koelkast om wat op te stijven.
Voor de vulling leeg je de cupjes NaturNes Bio zuivelhapje peer-banaan in een kom. Verhit het sap van de uitgeperste sinaasappels in een pannetje. Als dit warm is zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot alle klontjes weg zijn.
Giet voorzichtig beetje bij beetje de sinaasappelsap in de kom bij de zuivel en roer goed door.
Schenk het mengsel op de bodem van de taart.
Zet de taart in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur.
Voor het glanslaagje leg je 2 blaadjes gelatine in een bakje water en laat ze weken.
Schenk het sap van 2 sinaasappels door een zeef (om een mooie heldere sap te krijgen, zonder vruchtvlees). Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Als dit warm is zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot alle klontjes weg zijn. Schenk de sinaasappelsal voorzichtig over de taart en plaats weer in de koelkast.
Laat de taart verder opstijven, minimaal nog 3 uur. Het best kun je de taart een dag van de voren maken, zodat de taart een nacht in de koelkast kan opstijven.
Verdeel vlak voor het serveren nog wat fruit (bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel en een blaadje munt) over de bovenkant.