
Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
2 eetlepel tomatenpuree
300 gram risottorijst
200 gram spinazie
200 grote verse doperwten
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
1 zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Spaghetti & macaroni
1 liter groentebouillon (zout arm)
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 handje verse basilicum
Bereidingswijze
1. Fruit de sjalot en tomatenpuree
Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
2. Bak de risotto glazig en voeg spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix toe
Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix door het mengsel.
3. Gaar de risotto in de oven
Los het bouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.
4. Serveer het gerecht
Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover.
Tip:
vervang de Parmezaanse kaas eventueel voor geitenkaas
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig