
Chili sin carne met gegrilde pompoen en kikkererwten
1 flespompoen, in plakken van 1 cm dik
4 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
2 tomaten (à 280 gram), in blokjes
1 blikje tomatenpuree (à 70 gram)
225 gram rode kidneybonen, uitgelekt
225 gram kikkererwten uitgelekt
1 zakje MAGGI Lekker Laag in Zout Chili con carne
2 avocados
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Rooster de pompoen
Doe de pompoenplakken in een kom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er 1 eetlepel kruidenmix over en meng goed door. Verdeel de plakken over een bakblik en rooster de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
3. Bak de ui en paprika en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de ui. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
4. Voeg de resterende kruidenmix, kidneybonen en kikkererwten toe
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de uitgelekte bonen en kikkererwten rustig erdoor. Laat 1 minuut zachtjes meekoken.
5. Serveer het gerecht
Haal de pompoen uit de oven. Schep de chili sin carne op de borden. Verdeel de pompoen samen met de avocado over de borden.
6. Tip
Serveer het gerecht eventueel met wat crème fraîche of strooi wat peterselie over het gerecht.
Ook lekker met rijst.
Maaltijdtips
Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig